Mobilā versija
+8.4°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
26. jūnijs, 2013
Drukāt

Cukini spilvens ar tomātu

Andra Dzeņa foto. Paldies par atsaucību piena restorānamAndra Dzeņa foto. Paldies par atsaucību piena restorānam

Latvijā ir apmēram septiņdesmit sieru šķirnes. Pērnā gada nogalē to saimei pievienojās jaunums – krēmsiers jeb svaigais siers “Rasa”. Krēmsiers ir lieliska kausētā siera alternatīva, taču vieglāks un maigāks, tāpēc jo īpaši piemērots vasaras ēdienkartei, kad sevi gribas palutināt ar veselīgiem, ātri izmantojamiem produktiem.

Krēmsieram “Rasa” ir trīs garšas: klasiskā, ar zaļumiem un garšaugiem, ar tomātiem un saldo papriku. Šis siers ir ieņēmis stabilu vietu gan mājas, gan restorānu ēdienkartē, jo to var ziest ne tikai uz brokastu maizītes, bet izmantot izsmalcinātu ēdienu gatavošanā. 
Siera restorāna īpašnieks, ilggadējais pavārs Aivars Varņeckis iesaka krēmsieru pievienot zupām un mērcēm, uzkodām, pamatēdieniem. Klasiskais krēmsiers ir saldo ēdienu, desertu un kūku ideāla sastāvdaļa. Un krēmsiers – kā jau visi sieri – labi sader ar dažādiem produktiem. Vasarā tas draudzējas galvenokārt ar dārzeņiem, ogām un augļiem, tā dažādojot saulainās sezonas garšu buķeti.

Cukini spilvens ar tomātu

Sastāvdaļas

300 g baklažānu vai cukini, 3 stingri tomāti, 200 g krēmsiera “Rasa” ar zaļumiem un garšvielām, 40 g bazilika, sāls un pipari pēc garšas.

Kā gatavot

Sajauc sieru ar smalki sakapātu baziliku, pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Baklažānus vai cukini griež šķēlītēs, tās ierīvē ar sāli un pipariem. Tomātiem nogriež cepurītes un izgrebj sēklotnes. Tomātus piepilda ar siera masu, liek uz baklažānu vai cukini šķēlītēm, cep 180 grādu temperatūrā 15 – 20 minūtes.

Ēdienu var pasniegt aukstu vai siltu. Dekorē ar svaigu baziliku un rupji maltiem pipariem. Ēdiens lieliski garšo ar grilētiem gaļas ēdieniem.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+