Mobilā versija
Brīdinājums +0.5°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
19. maijs, 2015
Drukāt

Kārtainās siera standziņas. Grēcīgi gards kraukšķis! (7)

standzinas
Sastāvdaļas

500 ml piena
180 g miltu
250 g siera
4 olas
1 glāze rīvmaizes
augu eļļa cepšanai

Pagatavošana

1. Sviestu liek katliņā un izkausē. Iesijā miltus, samaisa, nenoņemot katliņu no uguns. Samaisa.

2. Maisījumu 2-3 minūtes karsē, noņem no plīts, pievieno 3 olu dzeltenumus, samaisa. Pieliek sāli un piparus. Mīklu apklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 3-4 stundām.

3. Atdzesēto mīklu sagriež taisnstūros. Olu sakuļ. Standziņas vispirms apviļā miltos, pēc tam olā un rīvmaizē.

4. Cep eļļā zeltaini brūnas, kamēr veidojas kraukšķīga garoziņa. Gatavās standziņas liek uz salvetes, lai uzsūktu lieko eļļu.

Pievienot komentāru

Komentāri (7)

  1. vai tam murgam būs kāda atbilde?”Grēcīgi gards murgojums”Domājat taču ,ko rakstāt tajās receptēs.

  2. grieķu salātos tak grieķi nav, tas pats te – siers tikai nosaukumam! 🙂

  3. Kur uzradas sviests? Atbildēt

    Recepte ir piens, nav sviesta! Vai kads aiznemas?

  4. Siers laikam klāt jāēd?

  5. Un kāds sakars ar kārtainajām???

  6. ĻOTI nesaprotami-sastāvdaļas vienas,bet pagatavošanā citas,kur kļūda?

  7. kad pievieno sieru?

Draugiem Facebook Twitter Google+