Mobilā versija
+0.4°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
19. oktobris, 2013
Drukāt

Kaukāza virtuves gardums – taskebabs

Anda KrauzeAnda Krauze

Anda Krauze

Sātīgā Kaukāza virtuve
. Rudens ar vējiem un lietu ir klāt, līdz ar to vairāk kārojas spēcinošu maltīti. To devāmies lūkot kaukāziešu restorānā “Apšeron” Rīgā Elizabetes ielā, netālu no Pasažieru ostas. Restorāna īpašnieks ROLANDS SEIFULLAJEVS stāsta, ka uz restorānu “Apšeron” varat doties, lai nobaudītu vairāku veidu plovu, dolmu, augļu sulā marinētu jēra gaļu, pahlavu, īstu lavašu un citus oriģinālus Azerbaidžānas ēdienus, taču ēdienkartē iekļauta arī citām valstīm, piemēram, Uzbekistānai, Itālijai, raksturīga maltīte, stāsta pavāre TALEHA ASLANOVA. Lielāko daļu Azerbaidžānas ēdienu receptes azerbaidžāņu izcelsmes pavāre Taleha pārmantojusi no savas vecmāmiņas un mammas.

Taskebabs

SASTĀVDAĻAS Jēra gaļa (var izmantot arī liellopa vai vistas gaļu), baklažāns, tomāti, sīpoli, kartupeļi, sarkanā paprika, sāls.

KĀ GATAVOT? Baklažānu sagriež šķēlēs, apcep pannā olīveļļā. Uz grila viegli apcep vidēji lielos gabalos sagrieztu sarkano papriku, tomātu un kartupeļu šķēles. Gabaliņos sagrieztu jēra gaļu 25 – 30 min cep līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī, pēc tam pievieno apceptus sīpolus un vēl brīdi turpina karsēt. Karstumizturīgā traukā kārtās liek kartupeļu ripiņas, baklažāna šķēles, sarkano papriku un tomātus, vidū – jēra gaļu. Visam pāri liek ceptus sīpolus. Lai ēdiens neatdzistu, to pasniedz ar iedegtu svecīti zem trauka.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+