Mobilā versija
+4.9°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
23. jūnijs, 2015
Drukāt

Kazas siera kūciņas ar kumelīšu saldējumu un aveņu mērci

Valda Semjonova fotoValda Semjonova foto

Ēdieni restorānā "3 Prir". Rīga, Kalēju iela 3. 20.05./2015 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/

Sastāvdaļas:

1 kg kazas siera, 200 ml piena, cukurs, sāls, citrons, želatīns, kaltēti kumelīšu ziedi, saldais krējums, degvīns, auzu pārslas, avenes, mellenes.

KĀ GATAVOT?

Kazas sieru atšķaida ar pienu, pievieno cukuru, mazliet sāls un citrona sulas. Maisa, līdz cukurs izkusis. Pievieno 20 g uzbriedināta, ūdens peldē izkausēta želatīna. 2 h tur ledusskapī. Izspiež vēlamajā formā, veidojot bumbiņas, mēnestiņus utt. Izvāra stipru kumelīšu tēju. Atdzesētai pievieno cukuru, saldo krējumu, nedaudz degvīna. Liek saldējuma mašīnā, bet, ja tās nav, ievieto saldētavā un gaida, līdz masa sasalst, pēc tam sablenderē. Avenes sablenderē ar cukuru. Pannā sagrauzdē cukuru, pievieno auzu pārslas un uz lēnas uguns karsē 10 min. Atdzesētas sablenderē pulverī. Sablenderē arī kaltētas avenes un mellenes (ja ogas kaltē krāsnī – 50 grādos 8 līdz 12 h).Kazas siera kūciņas un saldējumu glīti kārto uz deserta šķīvja, pievieno aveņu mērci, pārkaisa ar karamelizētu auzu pārslu, kaltētu aveņu un melleņu drupačām.

Gatavoja restorāna “3 prir” šefpavārs Juris Dukaļskis

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+