Mobilā versija
+2.2°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
19. maijs, 2014
Drukāt

Ķirbju biezzupa ar ingveru

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida

• 500 g rīvēta ķirbja mīkstuma

• 2 vidēji kartupeļi

• Sīpols

• Puravs

• Liela ķiploka daiviņa

• 2 ēdamkarotes olīveļļas

• 100 ml saldā krējuma

• Ēdamkarote rīvēta ingvera

• ½ tējkarotes sāls

• ½ tējkarotes maltu melno piparu.

Pannā uzkarsē olīveļļu. Ķirbi, kartupeļus, puravu un sīpolu sagriež mazos gabaliņos un apcep eļļā. Pievieno rīvētu ingveru, melnos piparus, sakapātu ķiploku, uzlej nedaudz ūdens, uzliek vāku un sutina, kamēr dārzeņi mīksti. Tad sablendē, pievieno saldo krējumu un sāli. Pasniedz ar sakapātiem zaļumiem un grauzdiņiem. Garšo labi, bet ķirbis nav jūtams, jo to nomāc ķiploks un ingvers. Garšas dažādošanai saldā krējuma vietā var izmantot kokospienu vai kausēto sieru Dzintars.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+