Mobilā versija
-3.0°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
18. jūlijs, 2014
Drukāt

Ķiršu zupa

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida

(6 porcijas)

• 800 g saldo ķiršu

• 400 ml nesaldi­nātas ķiršu sulas

• 200 ml saldā krējuma

• 2–3 ēdamkarotes cukura

• 1½ ēdamkarotes kviešu miltu

• Tējkarote krustnagliņu

• Kanēļa standziņa

• Ēdamkarote citrona sulas

Katliņā ieber nomazgātus un no kauliņiem attīrītus ķiršus, pievieno ķiršu sulu, cukuru un 100 ml ūdens. Tīrā marlītē iesien krustnagliņas, uz pusēm pārlauztu kanēļa standziņu un ieliek katlā (šīs garšvielas vēlāk varēs viegli izņemt, jo uzkost kādu krustnagliņu nebūs patīkami). Uz mazas uguns visu uzvāra un nokāš karsto šķidrumu. Miltus sajauc ar ūdeni, sakuļ ar putojamo slotiņu un pievieno šķidrumam. Pēc tam visu ielej katliņā un nedaudz pavāra, līdz ķirši kļūst mīksti (atkarībā no augļu šķirnes un gatavības pakāpes tam nepieciešamas 3–5 minūtes). Pievieno citrona sulu un liek ledusskapī atdzesēties. Izņem garšvielu maisiņu, vēlreiz nolej šķidrumu un saputo kopā ar saldo krējumu. Lej šķīvjos un uzber ķiršus vai dekorē ar saldējuma bumbu. Lai gan nepieciešams nedaudz piepūlēties, divreiz kāšot šķidrumu, zupas izcilā garša ir tā vērts. Bērni ir sajūsmā, bet pieaugušie pārsteigti par garšas buķeti.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+