Mobilā versija
Brīdinājums +0.7°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
14. oktobris, 2014
Drukāt

Konfektes no žāvētiem augļiem – veselīgas!

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida

Sastāvdaļas:

• 75 g žāvētu aprikožu

• 75 g žāvētu dateļu

• 75 g brūno rozīņu

• 75 g brūnā cukura

• 250 ml ūdens

• ¼ tējkarotes malta muskatrieksta

• Šķipsniņa maltu krustnagliņu

• 70 g zirņu miltu

• 5–6 ēdamkarotes ūdens

• 60 g sasmalcinātu lazdu riekstu

• 40 g kokosriekstu skaidiņu

• Eļļa (ap 200 ml)

Žāvētos augļus nomazgā un sagriež mazos gabaliņos, rozīnes pārgriež uz pusēm. Uzlej 250 ml ūdens, pievieno maltus muskatriekstus un krustnagliņas, brūno cukuru un liek uz mazas uguns vārīties, līdz maisījums kļūst biezs kā mērce. Ļauj atdzist.

Kamēr vārās žāvētie augļi, zirņu miltus samaisa ar ūdeni līdz viendabīgai konsistencei. Tai jābūt tik biezai, lai, paņemot starp diviem pirkstiem un atverot tos vaļā, paliktu divi mīklas pīķīši un nekas nenotecētu. Tad uz nelielas uguns mazā katliņā uzkarsē eļļu, masu liek caurdurī un ļauj pilieniem tecēt eļļā. Tos apcep viegli brūnus un notecina sietiņā. Iegūst skaistus, mazus pilieniņus.

Kad visi zirņu miltu pilieniņi izcepti, turpina gatavot mērci. Žāvēto augļu masai pievieno kokosa skaidiņas, sasmalcinātus lazdu riekstus un samaisa. Tad pieliek zirņu pilieniņus un uzmanīgi iecilā, lai tos nesamīcītu. Ar mitrām rokām veido bumbiņas. Tie ir neparasti saldumi – žāvētie augļi piešķir saldumu, zirņu pilieniņi dod uzturvērtību, pievienotās garšvielas – patīkamu aromātu.

UZZIŅA

Saldumus ledusskapī slēgtā traukā var uzglabāt pat nedēļu. Tos var sagatavot brīvdienās, lai darba nedēļas skrējienā ir ar ko panašķēties.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+