Valda Semjonova foto

Kviešu un rudzu maize ar sēkliņām
 0

Sastāvdaļas:

0,5 kg miltu (rudzu un kviešu milti vienādā daudzumā)

Reklāma
Reklāma
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 27
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 5
TV24
“Jāklausās, ka esam šmaukušies.” Par netaisnību un piemaksām tiem pensionāriem, kuri strādājuši padomju laikā 189
Lasīt citas ziņas

1 glāze sēkliņu (sezama, ķirbju, saulespuķu sēklas, linsēklas un ķimenes)

200 g speķa

Tējkarote sāls

4 deserta karotes cukura

3–4 ķiploka daiviņas

0,5 l silta ūdens

2 ēdamkarotes ierauga

Sajauc visas mīklas sastāvdaļas, pievieno ieraugu, atstāj uz 12 stundām, lai uzrūgst. Tad mīklu liek ietaukotā veidnē (2 ēdamkarotes mīklas atstāj ieraugam, to var uzglabāt ledusskapī aptuveni mēnesi) un cep 180 oC temperatūrā pusotru stundu.

CITI ŠOBRĪD LASA

No kviešu un rudzu miltiem ceptā maize ar sēkliņām ir garda arī bez aizdara.

Gatavoja užavniece Sarmīte Krūmiņa

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.