Mobilā versija
+6.8°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
25. septembris, 2014
Drukāt

Mājās gatavots ķirbju liķieris (1)

Foto no buymeapie.comFoto no buymeapie.com

Sastāvdaļas:

2 glāzes ūdens (1 glāze = 250 ml)

1 glāze pūdercukura

1 glāze brūnā cukura

430 ķirbju biezeņa

6 vidēja lieluma kanēļa standziņu (var izmantot arī maltu kanēli)

6 krustnagliņas

2 vaniļas pākstis, sadalītas uz pusēm (var izmantot arī vanilīnu)

2 glāzes ruma

1. Vidēja lielā katlā ielej ūdeni, pievieno cukuru, uzvāra uz vidējas uguns. Pievieno ķirbju biezeni, kanēli, krustnagliņas, vaniļas pākstis, nedaudz visu sakuļ, atkal liek uz uguns un uzvāra.

2. Samazina uguni līdz maksimumam un vāra aptuveni 30 minūtes, visu laiku maisot, līdz masa iegūst piesātinātu aromātu.

3. Marli sagriež 30 x 30 cm lielumā un pārsedz katlu. Lej topošā liķiera masu uz marles.

4. Uzmanīgi, ar gumijas lāpstiņas palīdzību, var nedaudz uzspiest uz ķirbju masu, lai izpiestu atlikušo šķidrumu. Pēc tam ķirbjus var izmest. Vajadzētu sanākt aptuveni divām glāzēm šķidruma.

5. Visbeidzot pievieno rumu un visu vēlreiz rūpīgi samaisa. Pārlej liķieru liķiera traukā vai pudelē un noliek malā, lai atdziest – aptuveni uz stundu.

6. Rūpīgi aiztaisa pudeli un glabā aukstumā, tumšā vietā no 2 dienām līdz 3 mēnešiem.

Lai liķieris būtu jo īpaši aromātisks, liek nostāvēties dienu pirms pasniegšanas.

Recepte no buymeapie.com

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Būtu labi, ja redakcijā kāds būtu iedziļinājies šajā publikācijā, jo tā tomēr ir recepte, un kaut redakcionālās un burtu kļūdas pamanījis. Arī citos tekstiņos mudž no kļūdām. Piedodiet, bet nevar nepamanīt!

Draugiem Facebook Twitter Google+