Mobilā versija
+2.9°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
7. jūlijs, 2015
Drukāt

Marinēti gurķīši asu izjūtu cienītājiem. Iedvesmojoša recepte (1)

gurki
Sastāvdaļas

10 kg gurķu
1 liels pušķītis diļļu (aptuveni 250 g)
15g estragona lapu
20g mārrutka saknes
1-2 galviņas ķiploku
1 ēdamkarote sinepju sēklu
3-4 melno piparu graudiņi

Marinādei:

8l ūdens
1,4 l galda etiķa
250-400 g sāls
300-500 g cukura

Pagatavošana

Izvēlas stingrus, svaigus nelielus gurķīšus, kārtīgi nomazgā tekošā ūdenī.

Sagatavo zaļumus un garšvielas: sagriež dilles un estragonu.

Gurķis cieši vienu pie otra liek burkās, pa vidu kārtojot garšvielas.

Pēc tam pagatavo marinādi un to verdošu lej burkās ar gurķiem.

Pasterizē 90 grādu temperatūrā: litra un divu litru tilpuma burkas – 20-25 minūtes, trīslitru burkas – 30-35 minūtes.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. estragona vietā lieku pētersīļu lapiņas,gurķīši būs kraukšķīgi.

Draugiem Facebook Twitter Google+