Mobilā versija
-0.8°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
29. janvāris, 2015
Drukāt

“Namatēva prieks” – branga maltīte

Foto - Timurs SubhankulovsFoto - Timurs Subhankulovs
Sastāvdaļas:

200 g liellopa filejas, 1 ķiploka daiviņa, 1 ēd. k. medus, 1 tējk. kaltētas raudenes, 50 ml sojas mērces. Piedevas: ar mizu krāsnī cepti kartupeļi, svaigu dārzeņu salāti.

Atcīpslotu liellopa fileju sagriež vidēji biezās šķēlēs, izklapē ar gaļas āmuriņu. Katru gaļas šķēli apviļā marinādē un atstāj tajā uz divām stundām. Marinādi gatavo, sajaucot sojas mērci, medu, raudeni un sakapātu ķiploku (sāli nevajag). Pēc tam fileju no abām pusēm cep brūnu grilpannā. Kartupeļus ar visu mizu vispirms 10 min pavāra ūdenī, pēc tam vēl 10 līdz 15 min apcep sakarsētā cepeškrāsnī. Salāti šoreiz gatavoti no svaigiem tomātiem, gurķiem, paprikas, kāposta un redīsiem, tos pārlejot ar citronu mērci.

 

Gatavoja Smeceres kroga šefpavārs GATIS TROPS

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+