Mobilā versija
-1.1°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
13. novembris, 2014
Drukāt

Neatkārtojama brūnā rulete ar banāniem (2)

Foto - newsdj.ruFoto - newsdj.ru
Sastāvdaļas

Mīklai:

6 olas

6 ēdamkarotes cukura

3 ēdamkarotes kakao

1/2 tējkarotes sodas

Pildījumam:

200 ml piena

2 ēdamkarotes miltu

250 g saldkrējuma sviesta istabas temperatūrā

1 ola

8 g vaniļas cukura

2 ēdamkarotes kakao pulvera

4 ēdamkarotes pūdercukura

2 banāni (gari un iespējami taisni)

sviests pannas iesmērēšanai

kakao pulveris pārkaisīšanai

Gatavošana:

Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Pannu (35 x 25 cm) nosmērē ar sviestu un pārklāj ar cepampapīru.

Olas dzeltenumus atdala no baltumiem. Olu baltumus sakuļ stingrās putās. Dzeltenumus atsevišķi sakuļ ar cukuru – aptuveni desmit minūtes, pievieno kakao un sodu.

Rūpīgi samaisa sakultos olu baltumus ar dzeltenumiem. Pārlej mīklu uz sagatavotās pannas. Cep 7-10 minūtes, pēc tam pārliek izcepto mīklu uz tīra dvieļa, sarullē kā ruleti un atstāj dvieli atdzesēties. Kad rulete atdzisusi, to atveļ vaļā un noņem cepampapīru.

Pienu ar miltiem liek uz uguns un vāra, līdz veidojas bieza konsistence. Noņem no uguns un piesit klāt olu. Pilnībā atdzesē.

Sviestu samaisa ar piena-miltu krēmu un sadala divās daļās, proporcijām 60 pret 40.

Lielākajai daļai pievienojiet kakao, kas samaisīts ar pūdercukuru, otrai daļai – vaniļas cukuru. Pusi šokolādes krēma atstājiet dekorēšanai.

Uz atlocītās mīklas klāj vaniļas krēma kārtu un pusi no šokolādes krēma. Gareniski liek banānus un sarullē ruletē. Kad tā saullēta, virspusi rotā ar šokolādes krēmu. Pārkaisa ar kakao pulveri.

Gatavo ruleti liek uz pāris stundām ledusskapī.

 

Recepte no newsdj.ru

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. Njom, njom, njom, cik garšīga! 🙂
    Ja velaties ruleti, bet citādu kā tradicionālo biskvīta, tad šī ir īstā!
    Nenožēloju, ka pamēģināju! Noteikti cienāšu vēl savus viesus ar šo gardumu.

  2. Njom, njom, njom, cik garšīga! 🙂
    Ja velaties ruleti, bet citādu kā tradicionālo biskvīta, tad šī ir īstā!
    Nenožēloju, ka pamēģināju! Noteikti cienāšu vēl savus viesus ar šo gardumu.

Draugiem Facebook Twitter Google+