Mobilā versija
+8.4°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
19. novembris, 2014
Drukāt

Pankūciņas ar biezpienu, rozīnēm un citronu. Klasiska recepte (1)

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock
Sastāvdaļas

Pankūkām

1,5-2 glāzes miltu
0,5 l piena vai ūdens (piens kopā ar ūdeni)
2-3 olas
1 ēdamkarote cukura
1 ēdamkarote augu eļļas
Sāls

Biezpiena pildījumam
250 g biezpiena
2 ēdamkarotes krējuma
50 g rozīņu
1/4 g citrona
2-4 ēdamkarotes citrona

Pagatavošana

Cep plānās pankūkas nelielā daudzumā eļļas. Tā kā pankūciņas būs ar pildījumu, tās neapcep brūnas, tikai viegli apcep no abām pusēm, lai mīkla būtu gatava.

Biezpiena pildījumam biezpienu saspiež ar dakšiņu bļodā, pievieno krējumu un samaisa.

Rozīnes aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uzbriest uz 15 minūtēm.

Citronu nomazgā un samaļ gaļas mašīnā vai sarīvē uz smalkas rīves kopā ar miziņu.

Rīvētajam citronam pievieno cukuru un kārtīgi samaisa.

Biezpienam un krējumam pievieno uzbriedušas un nosusinātas rozīnes un cukuru ar citronu.

Maisījumu kārtīgi samaisa.

Uz pankūkas malas liek pildījumu un veido aploksnīti (ja vēlas sarullēt pankūku caurulītē, pildījumu ziež uz visas pankūkas virsmas un pēc tam satin – šādā gadījumā pankūciņas apcept nevajag).

Aploksnītēs salocītās pankūkas liek uz sakarsētas pannas izkausētā sviestā un apcep no abām pusēm zeltaini brūnas.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. kas par muļķībām, sarullēto pankūku tāpat apcep kā salocīto. Un labāk ņemt treknaku un sausāku biezpienu, nevis likt klāt krējumu, jo sasilis biezpiens ar krējumu tāda žļurga vien iznāks

Draugiem Facebook Twitter Google+