Mobilā versija
Brīdinājums +0.5°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
1. marts, 2013
Drukāt

Par daudz holesterīna

70% iedzīvotāju vecumā no 25 līdz 74 gadiem ir paaugstināts holesterīna līmenis, liecina Latvijas kardiologu veiktais pētījums. Turklāt puse latviešu nemaz nezina savu holesterīna līmeni, atklājies AS Hanzas Maiznīca un mediju aģentūras Mindshare izpētē.


 

Tas ir viens no riska faktoriem saslimšanai ar sirds un asinsvadu slimībām, kas Latvijā gada laikā izraisa vairāk nekā pusi nāves gadījumu.

Lai gan daudzi uzskata, ka par holesterīna līmeni jāsāk uztraukties tikai mūža otrajā pusē, medicīniski pierādīts, ka process sākas jau no mazām dienām un turpinās visu mūžu.

Pat ja holesterīns ir normas robežās vai tikai nedaudz paaugstināts, jāēd veselīgi. Jau no mazotnes bērnus vajadzētu radināt pie graudaugu produktiem, kas satur daudz šķiedrvielu, – rudzu maizes, auzu putras, griķiem, brūnajiem rīsiem. Tāpat ikdienas ēdienkartē vajadzētu iekļaut vairāk augļu un dārzeņu, izvēlēties piena produktus bez cukura piedevas, kā arī mazāk lietot treknus ēdienus, saldinātus dzērienus un pusfabrikātus.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+