Mobilā versija
+5.0°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
8. janvāris, 2015
Drukāt

Tomāti ar pikantu dārzeņu un biezpiena pildījumu (1)

Foto no "Ziemassvētku avīzes"Foto no "Ziemassvētku avīzes"
Sastāvdaļas:

5 vidēji lieli tomāti,
1/2 paciņas biezpiena,
1 neliels burkāns,
1 neliels saldais pipars,
1 sīpols,
1 daiviņa ķiploka,
zaļumi,
sāls,
cukurs.

Garšvielas:
1 tējkarote karija vai garšvielu maisījuma,
1 tējkarote garšvielu maisījuma ar kuminu (Indijas ķimenēm) vai sasmalcināta kumina,
1 tējkarote melno sinepju sēklu,
1 tējkarote svaigi rīvētas ingvera saknes,
2 ēdamkarotes kausēta sviesta vai eļļas.

Nomazgā tomātus, nogriež tiem “vāciņus” vai pārgriež uz pusēm. Izņem tomāta serdi, tomēr nevajag aizrauties un skrubināt līdz pašai mizai. Iztīrītajos tomātos ieber nedaudz cukura (naža galu), lai tie nebūtu skābi.

Pildījums: uz pannas izkausē sviestu, pievieno melno sinepju sēklas. Pagaida, līdz tās uz pannas sāk lēkāt. Pēc tam pievieno pārējās garšvielas – kariju, kuminu, ingveru. Kad garšvielas sviestā apcepušās, uz pannas liek sagrieztu sīpolu, piparu, burkānu.

Apbrūnina un tad pievieno sāli (pēc garšas). Samaisa ar biezpienu un pilda tomātos

Baibas recepte
Recepte no “Ziemassvētku avīzes”

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Biezpiens pazuda …

Draugiem Facebook Twitter Google+