Latvijā
Praktiski

Riekstu piparkūkas. “Ziedkalnu” recepte 16


Piparkūkas un svece Latvijas lielākās piparkūkas un Labdarības akcijas ”Tava sirds Latvijas lielākās piparkūkas sirdī” atklāšanas svētkos Mildas tirdziņā.
Piparkūkas un svece Latvijas lielākās piparkūkas un Labdarības akcijas ”Tava sirds Latvijas lielākās piparkūkas sirdī” atklāšanas svētkos Mildas tirdziņā.
Foto – LETA

Riekstu piparkūku recepti tematiskā avīze “Mājas Gardumi” uzzināja zemnieku saimniecībā “Ziedkalni” Ķeguma novada Rembates pagastā. Turklāt tur kraukšķīgais gardums top arī vasarā, ne tikai uz Ziemassvētkiem!

Sviestu saputo ar cukuru, pievieno olas, sasildītu medu, dedzināto cukuru, garšvielas, grauzdētus un sasmalcinātus riekstus, nomazgātas rozīnes. Kopā ar sodu iemīca izsijātus miltus. Masa ir bieza.

Plāti izklāj ar ietaukotu pergamenta papīru. Masu izlīdzina 1 cm biezā kārtā un cep vidēji karstā cepeškrāsnī. Pārkaisa ar pūdercukuru.

Saistītie raksti
LA.lv