Mobilā versija
+5.2°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
12. janvāris, 2015
Drukāt

Rudzu maizes kārtojums ar saldējumu

Foto - Bonappetit.lvFoto - Bonappetit.lv
Sastāvdaļas:

Sastāvdaļas

200g klona rudzu maize

1,5l ūdens

1/2gl cukurs

200g augļu cukāti vai žāvēti augļi

100g ingvera cukāti

100g žāvētas dzērvenes

1 apelsīns

krustnagliņas

kanēlis

melnie pipari

kardamons

tumšais cukura sīrups

400g saldējums

Pagatavošana

Maizi apgrauzdē uz sausas pannas. Apgrauzdētu maizi liek katlā, pārlej ar ūdeni, uzvāra un atstāj uz 30 min. Ja vēlas viendabīgu masu, tad zupu izberž caur sietu. Mums patīk sajust ēdiena struktūru, tāpēc mēs atstājām kā ir. Zupai pievieno augļu cukātus, žāvētas dzērvenes, sagrieztus ingvera cukātus, izspiestu apelsīna sulu un sarīvētu miziņu, cukuru, cukura sīrupu, garšvielas un uz lēnas uguns vāra līdz vēlamai konsistencei. Neazmirstiet, ka atdziestot zupa vēl uzbriedīs !

Ja zupai trūkst skābuma, tad var pievienot citrona sulu vai citronskābi.
Zupu atdzesē un pasniedz ar saldējumu. Dekorē ar augļu cukātiem.

 

Recepti piedāvā bonapetit-logo

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+