Mobilā versija
-2.0°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
8. septembris, 2015
Drukāt

Salāti ar tunci, mango un aveņu mērci

Foto - Anda KrauzeFoto - Anda Krauze
Sastāvdaļas:

(2 personām)

• 150 g krāsaino burkānu

• 60 g miniburkānu

• 100 g mango

• 200 g tunča filejas

• 40 ml olīveļļas

• 20 g melnā sezama sēklu

• 100 g saldētu aveņu

• 40 g pūdercukura

• 20 g aveņu etiķa

• 60 g salātu lapu

• 1 ķiploka daiviņa

• ⅓ čili

• Sāls

• Pipari

Avenes atkausē, liek blenderī, pievieno olīveļļu, pūdercukuru, nedaudz sāls, aveņu etiķi. Visu sablendē un izberž caur sietu.

Burkānus nomizo, vāra sālsūdenī, kamēr mīksti, tad sagriež un olīveļļā apcep, pievieno sakapātu ķiploku un čili.

Tuncim uzkaisa sāli, rupji maltus melnos piparus un uz sakarsētas pannas ātri apsvilina no abām pusēm. Sagriež šķēlēs.

Mango nomizo un sagriež daivās.

Uz šķīvja kārto burkānus, mango, tunci, uzkaisa apgrauzdētas sezama sēklas, uzlej aveņu mērci un uzliek salātu lapas.

Piedāvā restorāna “Neiburgs” pavārs Linards Davļetšins

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+