Mobilā versija
+0.4°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
22. janvāris, 2015
Drukāt

Saulainā kaprēze – salāti ar tomātiem, mocarellu un datelēm

Foto - Marta PurmaleFoto - Marta Purmale
Sastāvdaļas:

* 4 lieli tomāti

* 2 mocarellas siera bumbas

* daiviņa ķiploka

* 12 dateles

* 30 g pekanriekstu

* buntīte svaiga bazilika

* 4 ēdamkarotes grauzdētu ķirbju sēklu eļļas

* svaigs koriandrs

(4 porcijas)

Pagatavošana:

Tā ir klasiskā kaprēze, itāļu caprese – salāti no tomātiem, mocarellas un bazilika, kas papildināti ar jaunu garšu, pikantu dateļu piedevu.

Datelēm izņem kauliņus, sagriež gabaliņos. Pekanriekstus sadrupina. Baziliku saplucina. Ķiploka daiviņu smalki sakapā. Visu sajauc.

Nomazgātus tomātus un mocarellas sieru sagriež šķēlēs. Liek uz šķīvja pamīšus, kārtām un papildina ar dateļu, bazilika un riekstu maisījumu. Uzlej ķirbju sēklu eļļu un uzkaisa svaigu koriandru.

Pavāra piebilde

* Salātiem var pievienot stingri saceptu zivi vai karamelizētu bekonu.

* Dateļu vietā var izmantot sīpolu marmelādi. To pagatavot nav sarežģīti, tikai vajag laiku un pacietību. Zilos sīpolus sagriež plānās ripās, liek dziļā ieeļļotā pannā. Pievieno krietnu devu medus un tikpat daudz balzametiķa. Tad sutina uz lēnas uguns, sākumā cītīgi maisot. Ik pa brīdim var pieliet mazliet ūdens, lai nepiedeg. Aptuveni pēc pusotras stundas marmelāde ir gatava. Sīpoli ir pavisam caurspīdīgi, savārījušies biezenī. Izlieta uz šķīvīša, marmelāde sastingst. No kilograma sīpolu gan iznāk vien mazītiņa burciņa, toties – izcila garša.

 

Gatavoja restorāna Mio šefpavārs Aivis Onzulis 

 

366_C_logo1

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+