Mobilā versija
Brīdinājums +2.0°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Trešdiena, 7. decembris, 2016
22. septembris, 2015
Drukāt

Spirgtā brokoļu zupa

Foto - Marta PurmaleFoto - Marta Purmale
Sastāvdaļas:

 (4 porcijas)

Top gatavs 15 minūtēs.

SASTĀVDAĻAS

* aptuveni kilograms brokoļu

* vidējs sīpols

* pāris ķiploka daivas

* eļļa apcepšanai

* 12 tīģergarneles

* sīpolu sēklu vai citi dīgsti

* sāls un pipari

PAGATAVOŠANA

Sīpolus notīra, sagriež lielos gabalos. Apcep eļļā kopā ar notīrītām ķiploka daivām. Pielej ūdeni, uzvāra. Karstajā virumā liek sagrieztus brokoļus un pavāra īsu brīdi, aptuveni 5 minūtes, kamēr brokoļi mīksti, bet nav izšķīduši. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

Garneles liek karstā sālsūdenī un pakarsē apmēram minūti.

Gatavos brokoļus sablendē viendabīgā biezenī. Lej šķīvjos, kamēr zupa silta. Dekorē ar vārītām tīģergarnelēm un dīgstiem.

Pavāres piebilde

Brokoli nedrīkst pārvārīt, tad tas zaudē gan vitamīnus, gan skaisto krāsu. Vislabāk ir tvaicēt aptuveni 10 minūtes.

Šāda zupa kārdina ar spirgto toni un ir veselīga. Tai var pievienot saldo krējumu, bet tas nav nepieciešams, jo garša tāpat ir dabiska un tīkama. Garneļu vietā var iebārstīt maizes grauzdiņus. Dilles vai pētersīļi īsti neder, jo šiem zaļumiem ir pārāk izteikta garša.

 

36,6 °C konsultante AIGA ZVEJNIECE, restorāna 231 šefpavāre

366_C_logo1

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+