Mobilā versija
+0.1°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
7. augusts, 2015
Drukāt

Upenes ar bumbieriem
 satiekas ievārījumā

Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida
Sastāvdaļas (litram ievārījuma):

600 g upeņu, 1 liels bumbieris, 500 g cukura, 1 kanēļa standziņa.

Kā gatavot?

Bumbieri nomazgā un sagriež gabaliņos, upenes nomazgā un pārlasa, lai nav kātiņu. Liek katlā visas sastāvdaļas un, maisot ar koka karoti, vāra uz lēnas uguns 10 minūtes, vairākkārt nosmeļot putas. Pievieno cukuru un vāra vēl 5 –10 minūtes (līdz ievārījums sabiezē un piliens uz šķīvja neizplūst). Sapilda burkās un atstāj uz nakti, lai atdziest. No rīta uzber cukuru un aizvāko.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+