Mobilā versija
-2.2°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
13. maijs, 2014
Drukāt

Vilinoši siera cepumi
ņi ar bazilika sēklām, ķiploku un ķimenēm

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida

Nepieciešams (6 porcijām)

200 g kviešu miltu

120 g auksta sviesta

120 g Krievijas siera

3 ēdamkarotes bazilika sēklu

Tējkarote ķimeņu

1–2 ķiploka daiviņas

½ tējkarotes kurkumas

⅓ tējkarotes sāls

Pagatavošana

Bļodā ieber miltus, kam pievieno pusi bazilika sēklu, ķimenes, sāli, kurkumas pulveri un samaisa.

Aukstu sviestu sagriež gabaliņos un ieberž miltu maisījumā.

Pēc tam pievieno uz rupjas rīves sarīvētu sieru un smalki sagrieztus ķiplokus.

Pielej aptuveni 40 gramu ūdens un rūpīgi izmīca mīklu. Tai jābūt stingrai, bet ne lūstošai. Ūdens daudzums var nedaudz atšķirties atkarībā no izmantotajiem miltiem.

Mīklu izrullē 8 mm biezu, uzkaisa bazilika sēklas un sagriež strēmelēs.

Katru strēmelīti pirms likšanas uz pannas ar pirkstiem iegriež spirālē. Cep +180 °C temperatūrā aptuveni 15 minūtes, līdz cepumi kļūst zeltaini brūni. Tā ir laba uzkoda pie alus, garšo arī kopā ar vieglu dārzeņu zupu.

Bazilika sēklas cepoties apgrauzdējas un piešķir cepumiem riekstu garšu.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+