Mobilā versija
-3.1°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
15. novembris, 2014
Drukāt

Viltotie frī no… ķirbja. Veselīgi!

Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida
Sastāvdaļas:

(4 porcijām)
1 kg sviesta riekstu ķirbja,
2 ēdamkarotes maigā karija pulvera,
1 ēdamkarote sāls,
300 ml augu eļļas.

Kā gatavot?

Sviesta riekstu ķirbi vispirms horizontāli sagriež 7 cm biezās šķēlēs. Pēc tam sagriež kartupeļu frī gabaliņos. Mazā katliņā uzkarsē eļļu un izcep tajā šos gabaliņus. Kad tie jau mīksti, bet vēl neizjūk, ar putu karoti izņem no eļļas, notecina sietiņā un apkaisa ar sāli un karija pulveri. Ja pareizi izcep – kraukšķīgi brūnus un pasniedz ar skābo krējumu vai tomātu mērci, var mēģināt bērnus apmānīt, ka tie ir īstie frī. Mūsmājās izdevās!

 

 

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+