Kadrs no Toda Heinsa drāmas “Tālu no debesīm”.
Kadrs no Toda Heinsa drāmas “Tālu no debesīm”.
Publicitātes foto

Aktuālā kino izlase 0

Zane Dzene, “Kultūrzīmes”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 1
TV24
“Jāklausās, ka esam šmaukušies.” Par netaisnību un piemaksām tiem pensionāriem, kuri strādājuši padomju laikā
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim 7
Lasīt citas ziņas

“Gordons un Padija”, LTV 1 31. maijā plkst. 10.30. Latvijā izrādīta gan Rīgas Starptautiskā kinofestivāla programmā, gan repertuārā – kinoteātrī “Kino Bize”, šī animācijas filma (2017) ir stāsts pašiem mazākajiem, taču tā tehnisko izpildījumu novērtēs arī pieaugušie.

Detektīvstāsts, kas izspēlēts ar meža iemītniekiem, ir Lindas Hambekas debija pilnmetrāžas animācijā un bija iekļauts Berlīnes kinofestivāla konkursa “Generation Kplus” programmā, pretendējot uz “Kristāla lāci”.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Sejas, ciemi”, “LMT” viedtelevīzijā. 2017. gadā uzņemtā dokumentālā filma ir franču kino veterānes Anjēzes Vardā un fotomākslinieka JR kopdarbs, kas pusotrā stundā atklāj tik dažādus Francijas ciematus.

Abi ceļo un sastop cilvēkus, fotografē viņus un turpat mazpilsētas ielās vai lauka vidū izstāda palielinātos uzņēmumus. Viens no abu autoru mērķiem ir “jaunā viļņa” autora Žana Lika Godāra sastapšana.

Kā labākā pilnmetrāžas dokumentālā filma “Sejas, ciemi” bija nominēta “Oskaram”, tā saņēma divas īpašās balvas Kannās.

“Zaglēni”, no 1. jūnija “Shortcut” un “Helio” interaktīvajā televīzijā. Latvijas pirmizrādi piedzīvojusi Rīgas Starptautiskajā kino festivālā, Kore-edas Hirokadzu filma (2018) savu ceļu aizsāka Kannās, kur saņēma “Zelta Palmas zaru”, bet vēlāk šai prestižajai balvai pievienoja nomināciju “Oskaram” kategorijā “Labākā filma ārzemju valodā”.

K. Hirokadzu ir viens no starptautiski atzītākajiem Japānas kino veidotājiem, un viņa filmas Kannās pēdējos 20 gados izrādītas bieži.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.