Publicitātes, LETA un Ivara Ķezbera foto, kolāža – FotoJet.

KURZEME 0


Šūpuļdziesmu skaņās
Liepājas muzejs Muzeju naktī piedāvās radošās darbnīcas pieaugušajiem un bērniem, ēnu teātra uzvedumu, izstādi par Bārtas tautastērpu, lekciju par tēmu “šūpulis”, kā arī klasisko šūpuļdziesmu koncertu un Liepājas leļļu teātra izrādi bērniem. Tāpat programmā grupas “Tautumeitas” koncerts, bet viss sarīkojums noslēgsies ar ugunsšovu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 3
Lasīt citas ziņas

Apmeklētājus gaidīs no plkst. 19 līdz 24 Kūrmājas prospektā 16/18.

Muzeju nakts radio ēterā
19. maijā plkst. 20.30 sāksies Kurzemes Radio ēterā tiešraide no Liepājas muzeja nakts aktivitātēm kopā ar Ievu Dzeni un Daci Blathenu. Muzeju nakts liepājniekiem un pilsētas viesiem ir iesakņojusies kā tradīcija, kura šogad norisināsies jau divpadsmito gadu. Pasākuma laikā iespējams apmeklēt koncertus, piedalīties dažādās aktivitātēs Liepājas muzeja dārzā un ēkā, kā arī citās norises vietās. Reportāžu no Liepājas Muzeja nakts varēs klausīties tiešsaistē www.kurzemesradio.lv vai apraidē Kurzemes Radio raidītāju tīklā: Talsos, Kuldīgā FM 106,4; Liepājā FM 88,4; Ventspilī FM 107,9; Saldū FM 98,9; Tukumā, Jūrmalā FM 92,4 un Jelgavā FM 92,6.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagasta bērni simt gadu garumā
Otaņķu senlietu krātuve, piedaloties Otaņķu etnogrāfiskajam ansamblim, atvērs seno zirglietu šķūni, ekspozīciju “Bērni 1918-2018”, kurā aplūkojamas simts gadu laikā tapušās vietējo bērnu fotogrāfijas un dažādi ar bērnu kopšanu saistīti eksponāti. Plkst. 18.20 un 19.20 – nakts mūzikas skola mazuļiem kopā ar Āriju Helmuti, bet plkst. 18.30 – atrakcijas un radošās darbnīcas bērniem un jauniešiem kopā ar Nīcas Jauniešu centru un Montesori metodikas iedvesmotas spēles Rudes sākumskolas telpās kopā ar kvalificētu pedagoģi Agnesi Sīkli. Tāpat muzejs piedāvās vēstures lekciju un gardo meistarklasi kopā ar Nīcas Pieaugušo izglītības centru un muzikālās apvienības “Mārtiņš Petrovs un Aleksandrs Krasavins” koncertu.

Apmeklētājus gaidīs no plkst. 18 līdz 22 Pagastmājā Rudē, Otaņķu pagastā, Nīcas novadā.

Šūpo vētra zvejnieciņu
Vētru muzejā-ekspozīcijā Muzeju naktī skanēs šūpuļdziesmas pieaugušajiem, kā arī Kurta Vonnegūta romāna “Kaķa šūpulis” priekšlasījums. Tiks atklāta Edija Dukura gleznu izstāde, bet sarīkojuma noslēgumā Igo un Ēriks Upenieks piedāvās programmu “Sapnis ceļā”.

Apmeklētājus no plkst. 19 līdz 01 gaidīs Jūrkalnes pagasta Tautas namā (2. stāvs).

Aijā žūžū lāča bērni
Džūkstes pasaku muzejs apmeklētājus aicina uz radošo nodarbību “Zāģu skaidām pildīts”, orientēšano izstādē “Ķemeru Nacionālā parka dabas bagātības”, spēlēm un rotaļām Pasaku istabā, Pasaku šūpoļu iešūpošanu Pasaku dārzā. Tāpat apmeklētājiem būs iespēja pašiem iestudēt roku lellīšu teātra izrādes “Aijā žūžū lāča bērni”, “Pasakas par darbu” un “Pasakas par putniem”, kā arī apskatīt izstādes “No lūkošanās līdz mārtošanai” un “Ciemos pie Puškaiša”.

Apmeklētājus gaidīs no plkst. 19 līdz 24 Lancenieku skolā, Džūkstes pagastā, Tukuma novadā.

Uguns un nakts
Kuldīgā 1905. gada parkā Muzeju nakts programmas ietvaros plkst. 22 sāksies 4. Mākslas kaleidoskops “Uguns (un) Nakts” – pārsteidzošs, spožs un dzīvi apliecinošs pasākums, kas krāšņā nakts varavīksnē sapludinās dažādus mākslas veidus, sākot no gaismas un dzīvā uguns saspēles, turpinot ar teātra un kino spēku, kustību skaistumu un vārdu. Te būs gan milzu diskobumbu spožie atspulgi, vilinošā 3D dižekrānu ņirba, uguns rotaļas un ēnu paslēpes Mākslas kaleidoskops “Uguns (un) nakts” pirmoreiz notika 2015. gadā Raiņa un Aspazijas zīmē, izpelnoties apmeklētāju atzinību par oriģinālo ideju un tās realizāciju.

Reklāma
Reklāma

Tāpat Kuldīgā Muzeju naktī būs atvērts arī Kuldīgas novada Dome jeb jaunais rātsnams, kurā varēs izstaigāt mazo Domes sēžu zāli 1. stāvā un grezno lielo zāli 2. stāvā, kā arī ielūkoties Domes priekšsēdētājas Ingas Bērziņas un viņas vietnieka Viktora Gotfridsona darba kabinetos.

Apmeklētājus gaidīs plkst. 22 Kuldīgas 1905. gada parkā un no plkst. 20 līdz 23 Rātsnamā, Baznīcas ielā 1.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.