Meža smarža virmo jaunatklātajā svētku veikaliņā 0

Šajā nedēļas nogalē līdz ar pirmo adventi sākam Ziemas saulgriežu gaidīšanas laiku. AS “Latvijas valsts meži” klientu centrā Vaiņodes ielā 1, Rīgā durvis vēris “LVM Sēklas un stādi” sarūpētais svētku sajūtu un smaržu veikals, kurā rodami vien no dabas materiāliem darināti svētku rotājumi un dāvaniņas.

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
“Krievi mūs burtiski aprīs!” Ukraiņu komandieris skaidro iespējamās kara pauzes briesmas 139
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā 55
Lasīt citas ziņas

Mākslinieces no Smiltenes, Valmieras un Latvijas valsts mežu Kalsnavas arborētuma radījušas dažnedažādus un neatkārtojamus dekorus, kā piemēram, čiekuru podiņu, kurā glabāt noderīgas un pat gardas lietas vai arī Kalsnavas kokaudzētavā pītos zaļos skuju Adventes vainadziņus. Katrs darinājums ir neatkārtojams, divus vienādus neatrast.

Veikaliņā savu vietu atradušas arī tradicionālas un praktiskas svētku rotas, kas nu ieguvušas netradicionālu un īpašu veidolu, kā piemēram, Adventes vainagi no garzvīņu baltegles skujām vai cieši sapītiem lielākiem un mazākiem čiekuriem, rūķu čiekuri eglītes dekorēšanai, kā arī smilgu puzuri, kas nākuši no Strenčiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Unikālos akcentus katram svētku vainagam dāvā melnalkšņu čiekuri, kadiķu čiekurogas, kastaņi, ozolzīles un zīļu cepurītes, rieksti ar visiem čemuriem, valrieksti, sūnas, rododendru, kokveida peoniju, puķu pogaļas, piepes, baltegļu čiekuru zvīņas un citi arborētumā augošo retumu brīnumi.

LVM Kalsnavas arborētuma čaklās rūķu rokas darinājušas arī dekoru bumbas no dabā atrodamiem materiāliem – sēklām un čiekuriem, piemēram, irbenes sēklu un segliņaugļu bumbas.

Dabas draugu veikaliņš interesentus gaidīs darba dienās no plkst. 9.00 līdz plkst. 18.00 līdz pat gadu mijai.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.