Zvaigznes 3


Šis var būt nevainīgs tetovējums. Tomēr dažiem noziedzīgo grupējumu locekļiem zvaigznes var nozīmēt to, cik cilvēku viņi ir nogalinājuši. Savukārt punktiņu skaits uz zvaigznes var atbilst cietumā pavadīto gadu skaitam.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
TV24
“Neaiciniet atpakaļ, ja jūs nezināt, vai šeit būs darbs!” Jaunietis pabeidzis augstskolu Anglijā, bet Latvijā nevar atrast darbu
Vai esi pārliecināts, ka tavā noīrētajā miteklītī nav slēptās kameras? Lūk, kā pārbaudīt!
Lasīt citas ziņas

Jāmin gan, ka dažādās kultūrās tetovējumu nozīme atšķiras. Piemēram, Krievijā zvaigznes uz ieslodzītā pleciem liecina, ka viņš ir kriminālā autoritāte, bet astoņstaru zvaigznes uz atslēgas kauliem apzīmē augsta ranga zagli.

Trīs punkti
Trīs punktu tetovējums, kas ir plaši izplatīts cietumnieku aprindās, nozīmē “mana trakā dzīve”. Visbiežāk šāds tetovējums atrodas blakus acij vai uz rokas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tas nenozīmē saistību ar kādu konkrētu bandu, bet apzīmē piederību bandu dzīvesveidam kā tādam. Šim tetovējumam var būt arī reliģiska nozīme, tostarp tas var simbolizēt Svēto trīsvienību.

Krimināllikuma panti
Dažkārt noziedznieki uztetovē uz miesas krimināllikuma pantus, pēc kuriem viņiem piespriests sods.

Kaķi
Šis tetovējums var nozīmēt, ka tā nēsātājs ir zaglis, it sevišķi tas izplatīts starp Krievijas kriminālajiem grupējumiem. Viens kaķis nozīmē, ka ļaunprātis uzdarbojas vienatnē, bet vairāki kaķi, ka viņš ir daļa no bandas.

Maskas un klaunu sejas
Šis tetovējums, kas tiek uzskatīts par iecienītāko cietumnieku vidū, var nozīmēt, ka noziedznieka dzīves stils atbilst moto “spēlē tagad, maksā vēlāk”. Divas izplatītākās tetovējumu variācijas ir klauns gangsteris un klauns slepkava. Klauns gangsteris parasti tiek attēlots ar ieroci – nazi vai pistoli, kā arī cigāru, naudu vai dārglietām. Savukārt klauns slepkava nereti tiek atainots kopā ar galvaskausu vai asinīm.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.