Foto – Fotolia

Un tad vēl vēlāk (vēl joprojām 1999. gadā izteiktās prognozes) 6


– Līdz 2049. gadam visu barību molekulārajā līmenī ražos mikromašīnas un to nebūs iespējams atšķirt no naturālās barības.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā”
Kokteilis
10 iemesli, kāpēc japāņi “nenoresnē” 7
Zinātnieki apstiprinājuši! Alkohols mērenās devās ir labvēlīgs vecākiem cilvēkiem 45
Lasīt citas ziņas

– Līdz 2049. gadam būs izzudušas jebkādas atšķirības starp virtuālo un īsto realitāti, ko nodrošinās tā dēvētās fogletes – mikromašīnas, kas spēj acumirklī izkārtoties jebkurā trīsdimensiju objektā.

– Līdz 2099. gadam būs pilnībā izprasti bez izņēmuma visi smadzeņu darbības aspekti, dabiskajam domāšanas procesam attiecībā pret mašīnas domāšanu vairs nebūs itin nekādu priekšrocību. Mākslīgais intelekts būs nodrošinājis absolūtu vienlīdzību ar cilvēku tiesībām. Cilvēki un mašīnas būs pilnībā saplūduši kopā, tos vairs neatšķirs itin nekādas atšķirības.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Līdz 2099. gadam lielākajai daļai saprātīgo būtņu vairs nebūs nekādu pastāvīgu ķermeņu. Lielākā daļa iedzīvotāju izpaudīsies kā mākslīgā intelekta sistēmas, kas eksistē tikai kā datorprogrammas, un tās spēs apdzīvot vai pat pašas sev radīt jebkuru robotķermeni, kā arī kontrolēt vienlaikus vairākus tādus ķermeņus.

– Līdz 2099. gadam individuālās būtnes pastāvīgi saplūst un tikpat pastāvīgi sadalās, kā dēļ vairs nav iespējams noteikt precīzu Zemes iedzīvotāju skaitu, un tas savukārt izraisa nopietnas izmaiņas izpratnē par pašidentitāti.

– 2099. gadā organiskie cilvēki uz Zemes būs absolūta minoritāte, un pat viņu vidū dažādu implantu izmantošana būs norma. Neliela daļa cilvēku, kuri būs izvēlējušies dzīvi bez implantiem, dzīvos gluži citā apziņas līmenī, tāpēc nespēs pilnvērtīgi mijiedarboties ar absolūto vairākumu. Tiesa, viņus īpaši aizsargās, mākslīgais intelekts, arī neskatoties uz viņu trūkumiem, šos cilvēkus godās kā savus priekštečus.

– Līdz 2099. gadam mākslīgajam intelektam nebūs jātērē laiks apmācībai, jo jebkādas zināšanas tas varēs ielādēt vienā acumirklī, un tam nebūs nekādu problēmu vienlaikus risināt milzīgu daudzumu atšķirīgu problēmu.

– Līdz 2099. gadam māksla un mūzika ietieksies iepriekš nepieejamos un pat nezināmos frekvenču spektros.

– 2099. gadā nauda kā tāda būs pilnībā zaudējusi savu vērtību.

– 2099. gadā vēl joprojām būs dzīvi 20. gadsimta 40. gados dzimuši cilvēki, turklāt viņi dzīvos visnotaļ pilnvērtīgu un aktīvu dzīvi.

– Līdz 2099. gadam mākslīgais intelekts nepārtraukti veidos pats savas rezerves kopijas, kā rezultātā faktiski būs kļuvis nemirstīgs. Tiesa, galvenais risks vēl joprojām būs datorvīrusi.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.