Sieviešu mīlestība 6


Lai arī viendzimuma attiecības viduslaikos bija viena no karstākajām tēmām, tomēr lielāka uzmanība tika pievērsta vīriešiem. Ļoti maz ir pieminētas attiecības starp sievietēm. Viens no nedaudzajiem viduslaiku likumiem, kas viennozīmīgi attiecās uz sieviešu kaislībām, izriet no XII gadsimta vidus franču traktāta “Li Livres de jostice et de plet” (Taisnīguma un lūgšanu grāmata).

Reklāma
Reklāma
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
Lasīt citas ziņas

Par sieviešu homoseksualitāti draudēja tāds pats sods kā par vīriešu: dzimumorgānu izkropļošana pēc pirmajiem diviem “noziegumiem”, bet trešajā reizē sadedzināšana uz sārta. Lezbiānisms viduslaikos, starp citu, tika uzskatīts par medicīnisku problēmu.

Vīrietis sieviešu drēbēs

Pret transvestītiem joprojām daudzās pasaules malās izturas visai neiecietīgi. Nav brīnums, ka arī viduslaiku Anglijā transvestītisms bija tabu, tomēr tas nenozīmē, ka nekas tamlīdzīgs nenotika. Pētījumi pierāda, ka XV gadsimtā Anglijā bijis diezgan daudz vīriešu, kuri staigāja, pārģērbušies par sievietēm. Lielākā daļa transvestītu, kā likums, nodarbojās arī ar prostitūciju.

Baznīcas atļautā poza bērnu radīšanai

CITI ŠOBRĪD LASA

Baznīca gultas priekus pieļāva tikai kā dzimtas turpināšanas līdzekli. Tieši tāpēc arī “misionāru poza” (vīrietis virs sievietes ar seju pret viņu) bija tik izplatīta, jo pastāvēja uzskats, ka šādā veidā ir vislielākās iespējas palikt stāvoklī. Garīdznieki satraucās, ka jebkura cita poza var izjaukt lietu ierasto kārtību. Dažas pozas, piemēram, vīrietis no mugurpuses, tika uzskatītas par suniskām, un baznīca apgalvoja, ka, šādā veidā kopojoties, tiek nojaukta robeža starp cilvēkiem un dzīvniekiem.

Visus citus kopulācijas veidus viduslaiku garīdznieki aizliedza, jo tie, viņuprāt, nebija paredzēti dzimtas turpināšanai, un tāpēc tika uzskatīti par saldkaislu grēku.

Nāvessods par gultas prieku baudīšanu

Lai varētu sodīt grēciniekus, bija nepieciešams izstrādāt noteiktu likumu kopumu. Šai sakarā viduslaikos parādījās “Sodu grāmatas”, kurās smalki tika aprakstīti sodi par katru grēku. Šo grāmatu pirmsākumi ir meklējami garīdznieku pierakstos, kur tika sīki dokumentēts grēksūdzēs dzirdētais, kā arī grēciniekam uzliktais gandarījums.

Nav nekādas brīnums, ka šādās grāmatās bija uzskaitīts ne mazums ar gultas priekiem saistītu grēku. Piemēram, par vienu no vislielākajiem grēkiem tika uzskatīta vīrieša sēklas izšļākšana sievietes mutē – par to draudēja nāves sods.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.