Ilmārs Bergmanis un viņa dzīvesbiedre Ārija.
Ilmārs Bergmanis un viņa dzīvesbiedre Ārija.
Foto – Timurs Subhankulovs

Viena diena slimnīcā – 34 000 7

Tā kā Latvijā tagad aktīvi spriež par veselības apdrošināšanu, painteresējos, kāda ir veselības aprūpe pensionāriem Amerikā. Ārija stāsta: “Aizejot pensijā, mums visiem pienākas valsts veselības apdrošināšana – “Medicare”. Tā tiek finansēta no iemaksām sociālajās programmās. Taču ieteicams atrast vēl otru apdrošinātāju, un Ilmāram ir papildus otra ļoti laba veselības apdrošināšana no “Blue Cross” (“Zilā krusta”).”

Reklāma
Reklāma
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 125
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 70
Krievi nāk virsū kā melna nakts.. Ukraiņi nosauc laiku, kad vairs nevarēs noturēt fronti – ne ieroču, ne spēka nav 285
Lasīt citas ziņas

Ilmārs min piemēru: nesen par kājas operāciju, kad vēnā ielikts stents, rēķins pienācis par 34 000 dolāru (vairāk nekā 30 000 eiro). Turklāt slimnīcā viņš ieradies no rīta un tās pašas dienas vakarā jau devies mājup. Rēķinu apmaksāja “Medicare” un “Blue Cross”. Ilmāram ārsts ieteicis jaunākās paaudzes medikamentus, kas jādzer profilaktiski, lai asinsvados neveidotos trombi. Vienas tabletītes pilnā cena – 100 dolāri (gandrīz 90 eiro), un dienā ir jālieto divas. Šīs zāles arī apmaksā apdrošinātāji, Ilmāra līdzmaksājums par tām ir 10 dolāru (nepilni 9 eiro) mēnesī.

Ilmārs joko, ka vajadzētu palikt uz dzīvi Latvijā, jo tad būtu ik dienu vairāk jāstaigā un tas nāktu veselībai par labu. Šeit draugu ģimenes dzīvoklis, kurā abi dzīvoja ciemu dienās, atrodas piektajā stāvā, un uz augšu vai leju ik reizi jāpieveic 90 pakāpieni.

CITI ŠOBRĪD LASA

Viens no emocionālākajiem brīžiem Latvijā Ilmāram bijis Likteņdārza apmeklējums, kad viņš iestādīja uz Kokneses salas pīlādzīti savu vecāku Johannas un Eižena piemiņai.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.