Foto-Studio ART/Shutterstock

Garda kokteiļa pagatavošanas padomiņi. + 2 receptes 0

Kokteilis var ne tikai atvēsināt (jo tam pievieno ledu vai saldējumu), bet arī remdina izsalkumu. Tas ir lielisks launaga vai vakariņu sabiedrotais. Galvenais – nesteigties, kokteili baudot!

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā!
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 20
“Es pat nespēju iedomāties, ka pieaugušai sievietei var kaut ko tādu teikt” – sieviete vilcienā piedzīvojusi nepatīkamu izturēšanos no diviem pusaudžiem
Lasīt citas ziņas

• Ja gatavo kokteiļus ar sasmalcinātu ledu, tad ledum jābūt 2/3 no kopīgās masas.

• Kokteiļiem ar ledu pasniedz divus salmiņus – gadījumam, ja viens aizsprūst.

CITI ŠOBRĪD LASA

• Kokteiļu glāzi var dekorēt gan ar ēdamām lietām (apelsīna šķēlīti, citrona mizas spirāli, zemeni), gan neēdamām (dažādiem ziediem, dekoratīvajiem lietussardziņiem).

• Dekorējums nedrīkst tecēt, tam jābūt stabilam.

• Ar mikseri sakults kokteilis būs gaisīgāks, blenderī gatavots – biezs un tumīgs.

• Ja saldējuma kokteili gatavo no saldējuma un svaigām ogām, ieteicams pieliet glāzi auksta piena vai ogu sulas, lai kokteilis nav jāēd ar karoti.

• Ja saldējuma kokteilis tiek gatavots no sulām, labāka būs biezsula.

• Ja gribas kokteili biezāku, pievieno banānu.

Zemeņu brīnums
• 1 glāze meža zemeņu (der arī dārza – pēc iespējas saldākas)
• pusglāze piena
• 1 ēdamkarote maltu mandeļu (vēlams grauzdētu)
• 1 ēdamkarote cukura un vaniļas (1:1)
• citrona sula

Visu sablendē.

Klasiskais kokteilis
• 200 g saldējuma
• 0,5 l biezas plūmju sulas
• 2 banāni (pēc vēlēšanās)

Sablendē un pasniedz.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.