Foto – Valdis Ilzēns

Gatavo mūsu lasītāja 0

Par to, kā mēs, “Latvijas Avīzes” komanda – galvenā redaktore Linda Rasa, mārketinga nodaļas vadītāja Linda Rumka, žurnāliste Dace Kokareviča un fotogrāfs Valdis Ilzēns – pirms Ziemassvētkiem ciemojāmies pie mazsalaciešiem, jau rak­stījām. 


Reklāma
Reklāma

 

Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 1
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim 7
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 178
Lasīt citas ziņas

Nepieminēts palika tas, cik ļoti mums iegaršojās kāpostu pīrāgs, ar ko mūs cienāja “Ebreķu” saimniece Taiga Vēja. Tā kā palūdzām tā recepti, varam to izstāstīt arī jums, cienījamie lasītāji. Ceram, ka garšos!

 

Gardais kāpostu pīrāgs


CITI ŠOBRĪD LASA

“Šis kāpostu pīrāgs ir cepts pēc ulmaņlaika receptes, ko iemācījos no savas tantes,” stāsta Taiga Vēja un piebilst, ka īpaši labi pīrāgs garšo kopā ar šampinjonu mērci.

Mīklai vajag: 1 kilogramu miltu un 0,5 kg margarīna, sakultus 2 olu dzeltenumus un 1 baltumu, sāli un cepamo pulveri. Mīklu gatavo: no ledusskapja izņem sasaldētu margarīnu un ar rupju rīvi to sasmalcina un iejauc miltos. Pievieno sakultās olas, kas sajauktas ar nedaudz ūdens, un mīca, kamēr gatava. Mīklu viegli izrullē starp diviem plastmasas dēlīšiem. Pildījumam: ņem 1 vidēju kāpostgalvu un astoņas vārītas olas. Kāpostu sagriež un katlā, pievienojot nedaudz sviesta, lēni sautē, kamēr tas kļūst pusmīksts. Tad sajauc ar sagrieztajām olām. Cepamveidnē liek vienu mīklas kārtu, tad pildījumu un otru mīklas kārtu virsū, cep brūnu.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.