“Izej ar zaļo “Michelin” zvaigzni no ceremonijas un saproti, ka tu šodien nevari samaksāt nodokļus…” Dreibants par situāciju restorānu jomā 79

“Kopumā situācija it kā nedaudz uzlabojas, salīdzinot ar kovidlaiku un pagājušo gadu. Bet tā tik un tā nav viegla,” TV24 raidījumā “Uz līnijas” situāciju ēdināšanas nozarē iezīmē Ēriks Dreibants, pavārs, restorāna “Pavāru māja” Līgatnē īpašnieks.

Reklāma
Reklāma
Pekina plāno pārņemt Putina impēriju? Eksperts atklāj, kāpēc diktators šoreiz ir patiesi nobijies
Mājas
7 priekšmeti, ko saskaņā ar fen šui nevajadzētu turēt guļamistabā – tie var ietekmēt emocionālo labsajūtu
“Piedošanu, bet šis ir reāli smieklīgi!” Sieviete “Pepco” iegādājusies dēlam bikses, taču vien vēlāk pamanījusi, ka tām ir dīvains defekts 13
Lasīt citas ziņas

“Kad bija “Michelin” ceremonija, izgāju laukā, atvēru Whatsapp saraksti – apsveicu, apsveicu, apsveicu un grāmatvede raksta, ka mums jāsamaksā nodokļi, tāda un tāda summa, bet mums kontā naudas nepietiek, ko darām? Tā ir tā reālā situācija. Tu izej ar zaļo “Michelin” zvaigzni no ceremonijas un tu saproti, ka šodien nevari samaksāt nodokļus,” atklāti stāsta “Pavāru māja” restorāna īpašnieks.

Nedaudz labāka finansiālā situācijā ir restorāns “Trīs pavāri”, kas varēja samaksāt visu nodokļu summu, par ko īpašnieki bija ļoti priecīgi.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Visbiežāk ēdināšanas uzņēmumiem ir tā, ka samaksā nodokļus, un tad konta stāvoklis ir tuvu nullei. Tādā apmēram ritmā mēs dzīvojam,” stāsta viņš.

Restorāna īpašnieks atklāj, ka plānots nākamā gada martā lūgt Valsts ieņēmumu dienestam (VID) nodokļu atlikšanu, lai pēc tam vasarā nodokļu parādu nomaksātu un iekrātu kapitālu nākamajiem mēnešiem.

“Šādā ritmā mēs dzīvojam. Ne tikai mēs, lielākā daļa ēdināšanas uzņēmumu,” piebilst Dreibants.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.