“Izej ar zaļo “Michelin” zvaigzni no ceremonijas un saproti, ka tu šodien nevari samaksāt nodokļus…” Dreibants par situāciju restorānu jomā 79

“Kopumā situācija it kā nedaudz uzlabojas, salīdzinot ar kovidlaiku un pagājušo gadu. Bet tā tik un tā nav viegla,” TV24 raidījumā “Uz līnijas” situāciju ēdināšanas nozarē iezīmē Ēriks Dreibants, pavārs, restorāna “Pavāru māja” Līgatnē īpašnieks.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

“Kad bija “Michelin” ceremonija, izgāju laukā, atvēru Whatsapp saraksti – apsveicu, apsveicu, apsveicu un grāmatvede raksta, ka mums jāsamaksā nodokļi, tāda un tāda summa, bet mums kontā naudas nepietiek, ko darām? Tā ir tā reālā situācija. Tu izej ar zaļo “Michelin” zvaigzni no ceremonijas un tu saproti, ka šodien nevari samaksāt nodokļus,” atklāti stāsta “Pavāru māja” restorāna īpašnieks.

Nedaudz labāka finansiālā situācijā ir restorāns “Trīs pavāri”, kas varēja samaksāt visu nodokļu summu, par ko īpašnieki bija ļoti priecīgi.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Visbiežāk ēdināšanas uzņēmumiem ir tā, ka samaksā nodokļus, un tad konta stāvoklis ir tuvu nullei. Tādā apmēram ritmā mēs dzīvojam,” stāsta viņš.

Restorāna īpašnieks atklāj, ka plānots nākamā gada martā lūgt Valsts ieņēmumu dienestam (VID) nodokļu atlikšanu, lai pēc tam vasarā nodokļu parādu nomaksātu un iekrātu kapitālu nākamajiem mēnešiem.

“Šādā ritmā mēs dzīvojam. Ne tikai mēs, lielākā daļa ēdināšanas uzņēmumu,” piebilst Dreibants.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.