Foto – LETA
Foto – LETA
Politiskās partijas “Kam pieder valsts” (KPV) dibinātājs, Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš saka uzrunu KPV dibināšanas pasākumā Lielajā ģildē.

– Uz dažām sabiedrisko attiecību pogām Kaimiņa režisori trāpa precīzi, piemēram, jaunākajā paziņojumā par iespējamo cīņu ar Lembergu. 24


– Tas patiešām ir ļoti labs PR gājiens, ka Artuss Kaimiņš ar visu publisko šovu ir gatavs kandidēt vai vismaz apsver iespēju kandidēt uz Ventspils pašvaldības vadītāja amatu. Lembergu ir lamājuši visi, sākot no deviņdesmitajiem gadiem, taču neatceros nevienu, kas ar šādu lielu švunku būtu devies apšaubīt viņa autoritāti Ventspilī.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 86
Lasīt citas ziņas

– Vēl ir jautājums, vai viņš Ventspilī kandidēs.

– Ja kandidēs, Ventspilī viņš sataisīs pietiekami lielu jezgu un droši vien ar vienu vai diviem mandātiem tiks ievēlēts domē, taču automātiski zaudēs Saeimas deputāta mandātu, tādējādi būs atteicies no darbības galvaspilsētā. Ja nekandidēs, tad izskatīsies pēc jampampiņa, kurš brūķē lielu muti, bet beigu beigās neko īsti nav gatavs izdarīt. Tas ir klupšanas akmens. Ar šo paziņojumu viņš sevi arī mazliet ir iedzinis stūrī.

– 13. Saeimā Kaimiņam ir izredzes tikt?

CITI ŠOBRĪD LASA

– Tas ir daudzmaz droši, ka partiju nākamajā Saeimā ievēlēs, vismaz pāri 5% viņi tiks. Latvijā vēlētāju vidū ir pietiekami daudz cilvēku, kuri ikdienā politikai neseko un lielākoties interesējas par spilgtu izrādi nekā par rezultātiem. Tā ir tendence, kas vērojama visā pasaulē, – cilvēki ir izslāpuši pēc atraktīva šova, jo ir noguruši no birokrātiskajiem, pelēkajiem, politkorektajiem politiķiem un viņiem gribas kaut ko kolorītāku – Borisu Džonsonu, Donaldu Trampu. Tur arī Artusam būs kāda loma, bet jautājums tāds pats kā ar Sudrabu šajā Saeimā. Labi, viņa tur nokļuva, un kas tad notika? Kas būs, kad “KPV” nokļūs Saeimā, ko viņi tur darīs?

“KPV” nebūs fantastiski rādītāji, lielāki par nacionāļiem vai “Vienotību”, iemesls vienkāršs – kad esi labo cerību fāzē, tevi visi ļoti mīl, bet, kad jāsāk veidot kampaņas, saraksti, jāmeklē nauda, tad tu, protams, vari zaudēt.

Kas jāņem vērā – šodien neviens no lielajiem spēlētājiem pret Kaimiņu nevēršas, jo tā nav šā brīža aktualitāte. Ja jaunais cilvēks tiešām izdomās iet uz Ventspils domi, tad Lembergs viņu pietiekami fiksi un efektīvi sāks smērēt pa sienām. Var sanākt viens interesants skats, jo Ventspils mērs arī nav cilvēks bez uzmanības deficīta un bez mīlestības uz kolorītiem izteicieniem un publisku šovu.

– No “KPV” ir iespēja ātrāk ielēkt politikas vilcienā jauniem ļaudīm, kas pastīvajai Saeimai iedotu jaunu sparu. Viņa partijā iestājies arī par Neo sauktais Ilmārs Poikāns.

– Sevi cienoši jauni cilvēki, ja viņiem patiešām ir šāda motivācija iet politikā un darboties parlamentā, apsvērtu iespēju atrast kādu citu partiju, no kuras to darīt.

Ilmārs Poikāns ieguvis pietiekami labu atpazīstamību, un saprotams, ka ir resurss, lai viņu iekļautu šādā jaunveidojamā partijā, bet nedomāju, ka ir spējīgs uz ārkārtīgi veiksmīgu komunikāciju ar vēlētājiem. Tā piesardzīgi izsakoties, visu cieņu, bet, ja labākais, ko jūs varat dabūt, ir Ilmārs Poikāns, tad būs stipri vēl jāpiestrādā pie kadru rekrutēšanas. Lai gan uz Saeimas vēlēšanām Kaimiņa partijas saraksts varētu būt negaidīti bagāts ar visādiem šķietamiem Latvijas politikas veterāniem, kuri šajā projektā saskatīs glābšanas laivu savai tālākajai darbībai.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.