Foto – LETA
Foto – LETA
Politiskās partijas “Kam pieder valsts” (KPV) dibinātājs, Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš saka uzrunu KPV dibināšanas pasākumā Lielajā ģildē.

– Kaimiņa politiskais tēls piesaista jauniešus, un tie balsos par viņu? 24


– Ne tikai jaunieši. Tas varētu būt tāds elektorāts, kas balso par “Brexitu” un Trampu, lielākoties ļaudis ar samērā zemu izglītību, salīdzinoši zemiem ienākumiem, kuri ļoti mīl visādas sazvērestības teorijas, ka mēs dzīvojam slikti, ka kāds ir nolaupījis tautai laimi un aizvedis to ofšoros. Lielākoties – vīrieši, lai cik tas būtu dīvaini. Grūti pateikt, kāds ir Kaimiņa pašreizējais elektorāts, jo iepriekšējās vēlēšanās viņš startēja no Reģionu apvienības. Neesmu redzējis nevienu aptauju, kurā būtu mērīta paša Artusa popularitāte.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 42
TESTS: atbildi uz 10 vienkāršiem jautājumiem un mēs pateiksim, cik izglītots tu esi!
TV24
Mūrniece: “Notiek psiholoģiskās operācijas pret mūsu iedzīvotājiem. Tiek mēģināts manipulēt un radīt nedrošības sajūtu”
Lasīt citas ziņas

– Cik ilgi viņš spēs ar savu politisko izrādi piesaistīt publiku?

– Kaimiņš kā skatuves cilvēks lielas publikas priekšā jūtas ļoti organiski, plus mīnus zina, uz ko tā “pavelkas”, un šobrīd šo resursu ļoti veiksmīgi izmanto. Vai tas ir ilgtspējīgi? Domāju, ka nav, bet tas jau ir tālākas nākotnes jautājums, taču vismaz līdz 2018. gadam viņš varētu spēlēt un būt pietiekami redzama figūra.

CITI ŠOBRĪD LASA

Artusa Kaimiņa stāsts mums liek pārdomāt, ka mediji, un te nav runa tikai par dzeltenajiem, bet arī kvalitatīvu presi, bieži vien iekrīt uz spilgtiem, bet ļoti bezsaturīgiem piedāvājumiem tikai tāpēc, ka tie ir retoriski un artistiski interesanti. Šeit jānodod mīļi sveicieni žurnālistei Ingai Spriņģei**, kurai joprojām pienākas ļoti liels rožu pušķis no Artusa Kaimiņa. Lai dabūtu tādu sabiedriskās domas vilni, kādam citam būtu jāmaksā ļoti daudz tūkstošu, bet šis brālītis, pateicoties daudziem saviem talantiem, dabūjis to par velti. Būtu grēks to neizmantot, un viņš būtu muļķis, ja to nedarītu.

* Rīgas Tehniskās universitātes Rīgas biznesa skolas docents, pārmaiņu vadības konsultants, viens no izglītības programmas “Iespējamā misija” un labdarības veikalu ķēdes “Otrā elpa” dibinātājiem. Otavas universitātē ieguvis doktora grādu filozofijā.

** Bijusī “LTV 1” raidījuma “1:1″ vadītāja, kuras veidotā intervija ar Artusu Kaimiņu nepilnu mēnesi pirms Saeimas vēlēšanām, iespējams, palīdzēja viņam iegūt vairāk balsu.[commented_posts title=”yes” thumbnails=”yes”]

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.