Kāpēc no veikalā pirkta piena nesanāk rūgušpiens? 3

Ko ražotāji pievieno pienam, ka tas vairs nerūgst, bet bojājas?

Reklāma
Reklāma
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 27
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 5
TV24
“Jāklausās, ka esam šmaukušies.” Par netaisnību un piemaksām tiem pensionāriem, kuri strādājuši padomju laikā 189
Lasīt citas ziņas

“Jā, no veikalā pirkta pasterizēta piena rūgušpiens nesanāk. Piens ražošanas procesā ir termiski apstrādāts vismaz 72 °C vai pat augstākā temperatūrā, lai nodrošinātu nekaitīgu produktu patērētājam,” skaidro Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas katedras vadītāja profesore Inga Ciproviča.

Šādā temperatūrā tiek maksimāli samazināts baktēriju skaits, inaktivētas arī pienskābās baktērijas, kas veicina piena skābšanu. Ja šo baktēriju nav, skābšana nenotiek.

CITI ŠOBRĪD LASA

Profesore norāda, ka, turot pasterizētu vai citādi termiski apstrādātu pienu istabas temperatūrā, tas lēnām sabiezē, var kļūt staipīgs, rodas nepatīkama smarža. Tas ir pienā palikušo mikroorganismu darbības rezultāts.

Šo masu nekādā gadījumā nedrīkst lietot uzturā! Ja ir vēlēšanās no pasterizēta piena iegūt rūgušpienu, tam jāpievieno karote skābā krējuma, kefīra vai kāda cita (nesalda) skābpiena dzēriena, jāsamaisa un jāatstāj siltā vietā (virtuvē) desmit vai vairāk stundu.

Rūgušpiens gatavs! Te ir gluži kā pasakā, kad zaldāts vārīja zupu no cirvja kāta. Jāliek ir klāt!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.