Aviācijas pioniere Amēlija Erharte 0


Erharte bija viena no slavenākajām aviācijas pionierēm ASV vēsturē un savas ēras feminisma ikona. Viņa sasniedza daudzus sava laika lidošanas rekordus un kļuva par pirmo sievieti, kas vienatnē pārlidojusi gan Atlantijas, gan Kluso okeānu.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

1937.gadā Erharte izvirzīja mērķi kļūt par pirmo sievieti, kas aplidos apkārt zemeslodei. Kad viņa bija nolidojusi divas trešdaļas no plānotā maršruta, lidmašīna pazuda virs Klusā okeāna.

Pastāv daudz teoriju par Erhartes pazušanu – par vienu no ticamākajām versijām tiek uzskatīta lidaparāta avārija un iekrišana jūrā. Pastāv arī teorija, ka slaveno lidotāju gūstā saņēmuši japāņu militāristi vai arī viņa piezemējusies kādā neapdzīvotā salā, kur vēlāk mirusi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kriminālromānu karaliene Agata Kristi
Agata Kristi bija pasaulē slavena angļu kriminālromānu, stāstu un lugu rakstniece.

1926.gada decembrī viņa ar automašīnu izbrauca no savas mājas Sarejas grāfistē, Anglijas dienvidaustrumos. Pēc neilga laika netālu no Kristi mitekļa tika atrastas viņas automašīna, šūpojoties virs klints. Tomēr pati rakstniece netika atrasta ne automašīnā, ne negadījuma vietas tuvumā. Viņa bija pazudusi bez jebkādiem paskaidrojumiem.

Vairāk nekā tūkstotis policistu un brīvprātīgo iesaistījās Kristi meklēšanā, taču bez panākumiem. Laimīgā kārtā, rakstniece tika atrasta 11 dienas vēlāk, atpūšoties kādas viesnīcas numuriņā. Vēlākajā dzīves posmā Kristi neatklāja savas mīklainās pazušanas iemeslus un to, kāpēc pazušana bija tāda, ka lika domāt, ka viņa varētu būt nogalināta.

Džeza leģenda Glenns Millers
Glenns Millers bija amerikāņu džeza mūziķis. Viņš dibinājis pasaulslaveno Glenna Millera orķestri, kas 1939. gada sākumā kļuva ļoti populārs, daudz uzstājās, radīja ierakstus un piedalījās filmās.

1944.gada ziemā Millers devās no Anglijas uz Franciju, lai uzstātos karavīriem. Lidojums bija neveiksmīgs, jo lidmašīna ar izcilo mūziķi pazuda virs Lamanša. Tā nekad netika atrasta, liekot dzimt dažādām teorijām par pazušanas iemesliem. Viena no izplatītākajām versijām ir, ka lidaparātu nejauši notriekuši britu bumbvedēji, jo uzskatījuši to par ienaidnieka lidmašīnu. Turklāt izvirzīta ļoti abstrakta teorija, ka Millers tomēr ir ticis līdz Francijai, taču tur miris no sirdstriekas kādā Parīzes prieka namā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.