FOTO: @edamskaisti/Facebook

Katrs kumoss kā garšas sprādziens – recepte sierīgajam burgeram ar bekona ievārījuma mērci 0

Sulīgs, kūstošs siers, kraukšķīgs smašs un dekadenta bekona ievārījuma mērce – šis burgers ir grēks, ko noteikti gribas atkārtot, sierīgā burgera recepte no @edamskaisti.

Saikne ir maģiska! Neviens mājdzīvnieks nespēj mīlēt jūs tā, kā šīs 10 suņu šķirnes
Kokteilis
Džilis atkal brīvs: 7 viņa drāmas un dāmas, par kurām biji aizmirsis 3
Kāds absurds! Ārsts ir, iekārta ir, bet izmeklēt nedrīkst. Kas patiesībā ir “kvota”? 1
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
1. Burgeru maize;
2. Hellmann’s Latvija burgeru mērce;
3. 500 g liellopa maltās gaļas (ieteicams nogatavināta);
4. Marinēti gurķīši;
5. Čedaras siers.
Bekona mērce (pagatavotu uzglabā ledusskapī
1. 500 g bekona;
2. 2 sīpoli;
3. 3 ķiploka daiviņas;
4. 100 g brūnā cukura;
5. 100 kļavu sīrupa;
6. 100 ml ābolu etiķa vai balzamiko mērces (saldākai, tumšākai notij);
7. Garšvielas (kūpināta paprika, pipari).

Siera mērce:
1. 2 ēdamkarotes sviesta;
2. 2 ēdamkarotes miltu;
3. 250 ml piena;
4. 150 g Čedaras siera.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana:
1. Bekonu sagriež ap 1cm biezās šķēlītēs, kārtīgi sacep, un caur sietiņu notecina. Tālāk apcep sīpolus, pievieno ķiplokus, garšvielas, kļavu sīrupu, brūno cukuru. Mirkli karamelizē un pievieno ābolu etiķi vai balzamiko mērci.
2. Siera mērcei izkausē sviestu, pievieno miltus un karsē līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno pienu, brīdi pakarsē un iemaisa sieru, līdz tas izkūst.
3. Liellopa gaļas bumbiņas liek uz karstas pannas, stipri piepresē un apkaisa garšvielām. Apgrauzdē maizi un liek kopā burgeri.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.