FOTO: @edamskaisti/Facebook

Katrs kumoss kā garšas sprādziens – recepte sierīgajam burgeram ar bekona ievārījuma mērci 0

Sulīgs, kūstošs siers, kraukšķīgs smašs un dekadenta bekona ievārījuma mērce – šis burgers ir grēks, ko noteikti gribas atkārtot, sierīgā burgera recepte no @edamskaisti.

Reklāma
Reklāma
“Es vairs nevaru turpināt…” Darbību beidz iemīļots latviešu zīmols 5
Plāno iegādāties lietotu auto? 13 automašīnas, kuras var iegādāties pat ar lielu nobraukumu 54
Krimināls
Netālu no Valmieras autobuss nāvējoši notriec gājēju; vietējiem par notikušo ir sava versija
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
1. Burgeru maize;
2. Hellmann’s Latvija burgeru mērce;
3. 500 g liellopa maltās gaļas (ieteicams nogatavināta);
4. Marinēti gurķīši;
5. Čedaras siers.
Bekona mērce (pagatavotu uzglabā ledusskapī
1. 500 g bekona;
2. 2 sīpoli;
3. 3 ķiploka daiviņas;
4. 100 g brūnā cukura;
5. 100 kļavu sīrupa;
6. 100 ml ābolu etiķa vai balzamiko mērces (saldākai, tumšākai notij);
7. Garšvielas (kūpināta paprika, pipari).

Siera mērce:
1. 2 ēdamkarotes sviesta;
2. 2 ēdamkarotes miltu;
3. 250 ml piena;
4. 150 g Čedaras siera.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana:
1. Bekonu sagriež ap 1cm biezās šķēlītēs, kārtīgi sacep, un caur sietiņu notecina. Tālāk apcep sīpolus, pievieno ķiplokus, garšvielas, kļavu sīrupu, brūno cukuru. Mirkli karamelizē un pievieno ābolu etiķi vai balzamiko mērci.
2. Siera mērcei izkausē sviestu, pievieno miltus un karsē līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno pienu, brīdi pakarsē un iemaisa sieru, līdz tas izkūst.
3. Liellopa gaļas bumbiņas liek uz karstas pannas, stipri piepresē un apkaisa garšvielām. Apgrauzdē maizi un liek kopā burgeri.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.