Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks.
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks.
Foto: LETA

Divi no komisijas locekļiem – Maizītis un Masaļskis – jau 2013.gadā bija iekļauti komisijā par Streļčenoka darbības un tās rezultātu kārtējo novērtēšanu. Toreiz komisija Streļčenoka darbu novērtēja ar C, kas pielīdzināms novērtējumam – labi. Novērtējums bija par laiku no 2011.gada 17.novembra līdz 2013.gada 4.novembrim. Maizītis, kurš vadīja Streļčenoka darbības novērtēšanas komisiju, iepriekš Latvijas Radio apstiprināja, ka komisijā bija ļoti dažādi viedokļi par Streļčenoku. “Pamatā tas bija D,” šādi Maizītis toreiz atbildēja uz jautājumu, kā viņš novērtēja Streļčenoka darbību. 4

Savukārt Kažociņš, tolaik vēl ieņemdams SAB direktora amatu, 2011.gadā bija viens no KNAB priekšnieka amata pretendentu vērtēšanas komisijas locekļiem. Komisija par labāko KNAB priekšnieka kandidātu atzina Streļčenoku.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Vācu ģenerālleitnants prognozē, vai un kad Krievija varētu būt gatava uzbrukt NATO valstīm
Lasīt citas ziņas

LETA jau ziņoja, ka Straujuma 12.martā izdeva rīkojumu par KNAB priekšnieka darba izpildes novērtēšanas komisijas izveidi. Par nepieciešamību veidot šādu komisiju viņa paziņoja šogad 5.janvārī pēc tikšanās ar ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru. Skaidrojot šādu lēmumu, viņa uzsvēra, ka KNAB iesaistīšanās vairākos tiesvedības procesos nav uzskatāma par labas pārvaldības praksi, turklāt ir pagājis jau vairāk nekā gads kopš iepriekšējā novērtējuma veikšanas.

Rīkojumā Straujuma noteikusi, ka komisijai, veicot Streļčenoka kompetenču novērtēšanu, jāņem vērā paplašinātajai (360 grādu) novērtēšanai deleģēto Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu un darbinieku arodbiedrības, “Delnas”, nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padomes pārstāvju viedokļi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.