Foto-Shutterstock

Ko celsim galdā Mārtiņos? Nobaudiet pīli skābos kāpostos, Ulmaņlaiku speķa pīrāgus, medusrausi un medalu 0

Mārtiņdiena bieži vien ir tumšs un nemīlīgs rudens laiks. Dienas gaišākas nekļūst. Un tāpēc Mārtiņos celsim galdā īpašus gardumus, kas pasargās arī no aukstuma.

Reklāma
Reklāma
“Paēdušais neēdušo nesaprot!” Publiskots Saeimas deputātu saraksts, kurus vairs neapkalpos bāros un restorānos PVN balsojuma dēļ 81
“Šķiet, ka pasaule šobrīd jūk prātā.” Tramps pirms Parīzes Dievmātes katedrāles atklāšanas aci pret aci runājis ar Makronu un Zelenski 139
3 lietas, ko nedrīkst glabāt mājās: tās sola bēdas un nelaimes
Lasīt citas ziņas

Vecmammas pīle skābos kāpostos
Recepte daļēji nāk no manas vecmammas krājumiem. Kad viņa vēl turēja pīles, rudeņos labprāt mieloja mūs ar pīli uz “spilvena”. Tas bija sulīgs un nedaudz trekns ēdiens, kas tomēr apmierināja izsalkušās garšas kārpiņas un vēderus uz ilgu laiku.

Sastāvdaļas:

1,5 kg smaga pīle
600 g skābu kāpostu
4 skābi āboli
12 žāvētas vai svaigas plūmes bez kauliņiem
250 ml buljona
200 g sviesta
pāris tējk. kviešu miltu
sāls, pipari, cukurs

Pagatavošana.

CITI ŠOBRĪD LASA
Pīli sagriež vienādos gabalos (tādos, kādos gribētos to arī ēst), tad apviļā miltu, sāls, cukura maisījumā un viegli apcep.
Gatavo pīles “spilvenu”: sagriež plūmes (ja žāvētas, tad izmērcē pirms tam siltā ūdenī), arī ābolus sasmalcina un kopā ar kāpostiem sautē sviestā kādas 25 minūtes.
Kad augļu garnējums gatavs, to ievieto dziļākā katlā, pielej buljonu un liek virsū apceptās pīles gabalus. Visu liek sautēties uz mērenas uguns stundu.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.