Viesturs Rudzītis
Viesturs Rudzītis
Foto – Anda Krauze

– Vai sievietes pašas ar savu reaģēšanu uz aizliegumiem veido sevi par upuri? 18


– Sievietes tādā veidā tiek apčakarētas. Tas ir ļoti līdzīgi tam, kā Ļeņins veidoja savu varas struktūru caur strādniekiem – jūs esat tie apspiestie, jūs esat ekspluatētie, jums jāsaceļas. Re, kur ir jūsu pāridarītāji! Tagad tas pats tiek darīts ar sievietēm.

Reklāma
Reklāma

– Bet kāpēc? Kam tad tas ir izdevīgi?

Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
Ķīna un Turcija sagādā Krievijai nepatīkamu “pārsteigumu” 34
Lasīt citas ziņas

– To mēs vēl neredzam. Pagaidām. Mēs neredzam visu to bildi, mēs neredzam diriģentus.

– Kas visvieglāk ļaujas diriģenta zizlim?

CITI ŠOBRĪD LASA

– Pirmkārt, cilvēki, kam nav bērnu. Ja tev ir bērns, viņš tev daudz ko iemāca. Svarīga vismaz trīs paaudžu sistēma ģimenē – vecvecāki, vecāki un bērni, kas cits citam kaut ko iemāca. Bet bāreņi, šķirtās ģimenes, homoseksuāli cilvēki, vientuļie cilvēki ir uzņēmīgi pret šāda veida stulbībām un spēj attīstīt tik lielu enerģiju… Cilvēkiem, kas dzīvo ģimenē, tam vienkārši nav ne laika, ne intereses.

– Vēl par to kopējo bildi – kāda gan jēga sievieti padarīt par upuri un sanaidot sievietes ar vīriešiem?

– Jā, bet kāda jēga, piemēram, ir imigrantu mīlētājiem “velkamistiem”? Vai mēs spējam saprast šo Merkeles mīlu?

Luterāņu baznīcā ir ap 30 000 aktīvu biedru, 6000 no tiem ir Torņakalna draudzē. Nu, labi, varētu būt kāda mācītāja sieviete, bet cik viņu būs – divas, četras, desmit, bet par aizliegumu kāds troksnis! Objektīvi – “igra ņe stoit sveč” (aptuveni tulkojot no krievu val. – spēle nav izdevumu vērta), bet subjektīvi – notiek cīņa par simboliem un kultūrzīmēm, taču par tiem ir jēga nodedzināt jebkuru daudzumu sveču.

– Tomēr šo aizliegumu sakarā Latvija ir īpaša – iespējams, būsim vienīgā valsts ES, kur liegts ziedot olšūnu nedzemdējušām sievietēm. Arī 77% pasaules luterāņu baznīcu ordinē sievietes par mācītājām. Arī ar Stambulas konvencijas ratificēšanu vilcinājāmies…

– Savā ziņā mums veicas, neesam tik lieli, tik bagāti, neesam centrā. Līdz ar to lielāko spiedienu saņem lielās valstis, kuras tā kā formāli ir padevušās. Šīs modes lietas pie mums skars visneaizsargātākos – tos, kam nav labas ģimenes pieredzes, diemžēl tādu kļūst arvien vairāk. Bet, domāju, ja noturēsim savu konservatīvo stāju, pēc 20 gadiem būsim līderi eiropeisko vērtību saglabāšanā un daudzi mūs apskaudīs un no mums mācīsies.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.