VUGD iesaka ārkārtas gadījumu somu ar lietām, kas nepieciešamas ilgstošas un paredzamas evakuācijas, kā arī komunālo pakalpojumu (gāze, elektrība, ūdens) padeves pārtraukuma gadījumā, sagatavot savlaicīgi.
VUGD iesaka ārkārtas gadījumu somu ar lietām, kas nepieciešamas ilgstošas un paredzamas evakuācijas, kā arī komunālo pakalpojumu (gāze, elektrība, ūdens) padeves pārtraukuma gadījumā, sagatavot savlaicīgi.
Foto – Ilze Pētersone

Trešdaļa nezina, kā rīkoties  16

Pat tad, ja trauksmes sirēna ir sadzirdēta, 35% iedzīvotāju nav ne jausmas, ko darīt tālāk, liecina “SKDS” veiktā aptauja. 5% slēptos pagrabā vai bumbu patversmē, 0,3% atbildējuši, ka jāuztraucas. Pareizo rīcību zināja 60% aptaujāto.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Kandidāts, kurš grib braukt uz Briseli, kaut ko “klārē” krieviski!” Timrots, Kampars un Upleja-Jegermane komentē debates krievu valodā
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs 10
TESTS. Izpildi testu un pārliecinies, vai zini latviešu valodas gramatiku tikpat labi, cik devītklasnieks
Lasīt citas ziņas

M. Baltmanis cer, ka 1 154 612 eksemplāros izdotais buklets uzlabos ļaužu informētību. Puse no miljona jau nogādāta uz visām Latvijas pašvaldībām un izvietota cilvēkiem pieejamās vietās. Aktīvākie informatīvā materiāli izplatītāji esot Ceļu satiksmes un drošības direkcija.

Informatīvā materiāla izveidošanu iedvesmojuši lietuvieši. Saeimas deputātu rokās nonācis Lietuvas izdevums simts lappušu biezumā – kā rīkoties kara gadījumā. Latvieši noprieda, kurš tad lasīs tik biezu grāmatu, un savu izveidoja desmit lappušu formātā. Par terorisma, “zaļo cilvēciņu” vai kara gadījumiem tajā tomēr – ne vārda.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Apdraudējumi kara situāciju ir pilnīgi identiski civilajiem – ēku sagruvums, elektrības piegādes traucējumi, evakuācija u. c., – skaidro VUGD pārstāvis.

Un ko darīt, ja dzirdams trauksmes sirēnas signāls?

“Ieslēdz radio vai televizoru, lai saņemtu informāciju par notikušo un turpmāko rīcību,” informē buklets, nosaucot visas noderīgās radio un TV programmas. Papildus var sekot informācijai arī VUGD, Valsts policijas un Neatliekamās medicīniskās palīdzības “Twitter” sociālajā tīklā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.