Jānis Lagzdiņš
Jānis Lagzdiņš
Foto – Zigmāris Rumka

– Tad jāpadodas modernām tehnoloģijām? Grūti saprast, kā viss izvērsīsies, ja civilizācija kļūs tikai patērnieciska. 102

– Pasaule mainījusies pēdējos gadu desmitos, kad dzīvi pārņēmušas un nosaka modernās tehnoloģijas un globālā ekonomika. Nauda un informācija plūst pāri robežām un bez robežām. Tam nav iespējams pretoties! Pat ne Krievijai! Ir tikai viena valsts pasaulē, kas to spēj. Tā ir Ziemeļkoreja. Rezultāts ir redzams – asiņaina diktatūra, bads un totāla atpalicība visās jomās.

Reklāma
Reklāma
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 69
Krievijas drošības iestādēm “mati stāvus”. No kara atgriežas atbrīvotie cietumnieki – tos nevar savaldīt
Lasīt citas ziņas

– Tad jau uz Putinu var mēģināt paskatīties citādi, nevis melnā krāsā vien. Viņš vismaz uzstājas par vērtību aizstāvi, to vērtību un tikumu, ko grasās aprīt globalizācija.

– Vēlme saglabāt krievisku Krieviju ir otrs svarīgākais putinisma elements. Pirmais, protams, ir lielvalstiskais šovinisms, agresija pret kaimiņvalstīm. Trešais putinisma elements ir cīņa pret visa ļaunuma sakni – amerikāņiem. Šajā ziņā viņam ir piekritēji Rietumeiropā un arī pie mums Latvijā. Bet amerikāņi taču nevienam Krievijā, Vācijā vai Latvijā neliek pistoli pie krūtīm un nepavēl – skatieties tikai mūsu filmas, veidojiet lētus TV šovus pēc amerikāņu parauga un dzīvojiet pēc mūsu parauga. Mēs izvēli paši izdarām brīvprātīgi.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Un mums izvēle – par latvisku Latviju!

– Aizmirstiet! Latviska Latvija nav un nebūs! Un ne tikai manis iepriekš minētās globalizācijas dēļ. Latvieši ikdienā pierāda, ka nevēlas latvisku Latviju. Es tālu nemeklēšu pēc piemēriem. Pirmais, lūdzu, noskaidrojiet, kādus vārdus latviešu ģimenēs dod jaundzimušiem bērniem. Tur nav Jāņi, Kārļi un Ievas, bet Keitas, Kitijas, Frederiki. Tā ir maza, bet simboliska niansīte. Otrs – ļoti būtisks piemērs. Latvieši ar darba biedriem, paziņām, kaimiņiem cittautiešiem ikdienā sarunājas gandrīz vienmēr tikai un vienīgi krieviski. Pat tā ir, ka uzņēmuma īpašnieks latvietis ar savu strādnieku ķieģeļu nesēju runā krieviski, bet vai apmetējs latvietis ar savu brigadieri runā latviski? Tas liecina, ka esam pieņēmuši, kā agrāk teica, lielās brāļu tautas valodu kā starpnacionālās saziņas valodu. Latvietis iedomājas, ka pietiek tikai reizi desmit gados referendumā nobalsot par latviešu valodu un viss būs kārtībā.


LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.