”Latvijas Avīzes” žurnālists Ģirts Vikmanis
”Latvijas Avīzes” žurnālists Ģirts Vikmanis
”Latvijas Avīzes” žurnālists Ģirts Vikmanis

Nominācijā “Pētniecība/Analītika” izvirzīti žurnāla “Ir” žurnālistes Indra Sprance un Gunita Nagle par rakstu “Pilnīgi legāla nāve”; laikraksta “Kurzemnieks” žurnāliste Dina Poriņa par rakstu “Kurzemes finiera kreisās burtnīciņas”; LTV žurnālisti Matīss Arnicāns un Guntis Bojārs par pētījumu “Zolitūde. Kurš vainīgs?”; žurnāla “Ir” žurnāliste Indra Sprance par pētījumu “Shēma pie Ķīšezera”; LTV7 raidījums “Punkti uz i” (“Točki nad i”), ko vada žurnālists Oļegs Ignatjevs. 3

Nominācijā “Apraksts/Portrets” izvirzīti LTV7 žurnālists Aleksejs Dunda par aprakstu “Dežurējošā Eiropa”, kas stāsta, ko nozīmē būt ES prezidējošai valstij; LTV žurnālistes Dace Stirāne, Laura Vonda, Aija Kinca, Judīte Čunka par filmu “Zolitūde. Pēcvārds”, kas stāsta par Zolitūdes traģēdijā bojāgājušo radiniekiem un viņu dzīvi pēc sagruvušā lielveikala radītā traģiskā zaudējuma; žurnāla “Ir” žurnāliste Gunita Nagle par aprakstu “Riteņbraucējs, kurš skatās uz priekšu”, kas stāsta par paralizēto BMX braucēju Gustavu Pētersīli; Dace Slavinska un Jāns Lācis par LTV parādīto filmu “Province. Cūku bēres”, kas stāsta par Āfrikas cūku mēra skartajiem lauciniekiem; Egils Zirnis par aprakstu žurnālā “Sestdiena” – “Nau manis”.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
VIEGLAIS TESTS. Ja nevari atbildēt 100% pareizi uz šiem jautājumiem, tad tu neesi pārāk gudrs
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 264
Lasīt citas ziņas

Nominācijas “Intervija” pretendenti ir LTV raidījuma “1:1” žurnālista Gundara Rēdera intervija ar politiķi Einaru Repši; Romāna Koļedas intervija ar arhitekti Zaigu Gaili “Arhitektūra kā kaislība” žurnālā “Sestdiena”; Vadima Radionova intervija ar fiziķi Vjačeslavu Kaščejevu LTV7 raidījumā “Bez apvainojumiem” (“Bez obid”); Paula Raudsepa intervija žurnālā “Ir” ar aizejošo finanšu ministru Andri Vilku “Valdis tika uzmests”; Latvijas Radio žurnāliste Aiga Pelane par publikāciju “Kā mainīsies ekonomika turpmākajos 4 gados – partiju piedāvājumi vēlētājiem”.

Nominācijā “Vizualizācija” (foto, video, infografika) izvirzīti portāla “Delfi.lv” žurnālistu vizuālā informācija “Gads kopš Zolitūdes traģēdijas” (Jānis Bagātais, Ingus Bērziņš, Ilze Vanovska, Karīna Sabecka); “Melu detektors”, ko veidoja kopīgi “Pieci.lv”, Lsm.lv un “Re:Baltica”; vizuālā informācija raidījumam LTV “Zolitūde. Kurš vainīgs?” (Uģis Kronbergs, Matīss Arnicāns, Guntis Bojārs); Lsm.lv iknedēļas plakāta “Dzīvē kā filmā” autors Harijs Grundmanis; Modris Rubenis no laikraksta “Kurzemnieks” par fotogrāfiju pie raksta “Par dubļiem no krāna līgumus neslēgs”.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kandidātus LŽA balvai varēja izvirzīt jebkurš medijs, tā vadība vai žurnālisti. Balvai varēja pieteikt arī darbus, kuru autori nav asociācijas biedri. Pretendenta darbam bija jābūt sabiedriski nozīmīgam un aktuālam, tādam, kas radījis sabiedrībā rezonansi, ietekmējis procesus, tā veidotājs ievērojis labas žurnālistikas praksi, kā arī darbs atbilst LŽA Ētikas kodeksa principiem.

Pieteikumus vērtēja Anita Rozentāle, Dace Krejere, Inga Spriņģe un Māra Miķelsone.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.