Foto-Vilnis Trops

– Vienā no Čikāgas veikaliem redzēju “Laimas” šokolādi un karameļu kārbu. Kuri Latvijas uzņēmumi vēl ved savu produkciju uz Ameriku? 3

– “Latvijas balzamu” jau minēju, ir “Laimas” šokolāde un vafeļu tortes, šur tur var nopirkt mazos šokolādes sieriņus, Latvijas šprotes, “Lāču” rupjmaizi un Latvijā ražotu sviestu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 9
TESTS. Atbildi uz 8 jautājumiem un noskaidro, vai latviešu kino klasikā orientējies kā zivs ūdenī!
Viedoklis
Armands Puče: Krievs pāri visam! Tā ir sabiedriskā medija šovinistu maskētā rūpe par tā saukto vārda brīvību
Lasīt citas ziņas

– Tos droši vien vairāk pērk vietējie latvieši?

– Vietējie latvieši vai arī cilvēki, kam, kā es teiktu, ir diplomātiski vēsturiska pieredze baudīt Latvijā ražotu pārtiku. Interese par eksportu uz ASV ir pieaugusi no Latvijas piensaimnieku puses, no Latvijas zivju produkcijas ražotāju puses. Tās Latvijas kompānijas, kas būs gatavas veltīt pienācīgus līdzekļus mārketingam, partneru meklēšanai, iespējas atradīs. Mēģinām saprast, ko varam viņiem palīdzēt. Ļoti ceru, ka vēstniecība Amerikā varētu turpmāk tikt veidota līdzīgi, kā veidojam savu pārstāvniecību Eiropas Savienībā, proti, vairāk tiktu domāts par nozaru atašeju norīkošanu darbā ASV. Viņu uzdevums būtu profesionāli augstā līmenī, pārzinot Latvijas iespējas un vidi, palīdzēt Latvijas uzņēmumiem, māksliniekiem, zinātniekiem atrast tiešus, labus kontaktus Amerikā.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Ko latvieši šeit sagaida no diasporas programmas?

– Ļoti liela interese ir par latviešu valodas, vēstures un ģeogrāfijas skolotāju sūtīšanu uz šejienes latviešu skoliņām, un šāda sadarbība notiek jau otro gadu. Ir labi, ja nosūtām uz dažādiem latviešu centriem mūsu māksliniekus, piemēram, šoruden Amerikā notiks desmit Rīgas Jaunā teātra izrādes. Jo vairāk praktisku atbalstu varam dot, jo labāk.

– Kā jūs raksturotu amerikānisko dzīvesveidu?

– Amerika ir ļoti dinamiska valsts, bet, protams, šeit nav piena upju ķīseļa krastos – pat ja kādam iluzori šķistu, ka pie tā ķīseļa ir viegli tikt. Viegli nevienam nekas šeit nav nācis, kaut Amerika ir turīga, laba valsts, kur dzīvot. Vēsturiski cilvēkiem ir bijuši ļoti grūti brīži, bet viņi nav pazaudējuši savu cerību, ticību amerikāniskajam dzīvesveidam un gatavību līdzdarboties. Augstais patriotisma līmenis ir gājis cauri gadsimtiem, kopš Amerika ir pastāvējusi. Es vēlētos, lai tieši šīs īpašības un attieksmi Latvijas cilvēki pārņemtu sev.

Varbūt latvieši dažkārt noliek labas idejas plauktā tāpēc vien, ka atrod argumentus, kāpēc nedarīt, bet amerikāņiem galvenais būs arguments, kāpēc darīt ir vērts.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.