Dzintaru koncertzālē – sakrālās kormūzikas koncerts 6


14. aprīlī, Lielajā piektdienā, atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē daudzkārt godalgotais koris “Kamēr…” un diriģents Jānis Liepiņš aicina uz sakrālās kormūzikas koncertu.

Reklāma
Reklāma
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 3
Putina sabiedrotais brīdina par globālu karu un “traģēdiju visai cilvēcei”
Kokteilis
VIDEO. Personības tests: izvēlies vienu dakšu un atklāj, ko tava izvēle liecina par tevi
Lasīt citas ziņas

Koncerta otrajā daļā pirmo reizi izcilajā vēsturiskās atjaunotās Dzintaru koncertzāles akustikā klausītājiem būs iespēja baudīt atzītā britu komponista Džona Ratera pasaulslaveno skaņdarbu “Rekviēms korim, instrumentu ansamblim un soprānam”. Kopā ar kori “Kamēr…”, diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā, skaņdarba atskaņojumā piedalīsies dziedātāja Annija Putniņa (soprāns), Ieva Šablovska (arfa), Ruta Birzule (ērģeles), Inga Sunepa (čells), Guna Paula (flauta), Jana Zeļenska (oboja) un Edgars Vaivods (sitaminstrumenti).

Šo pārpasaulīgo skaņdarbu, ko komponists veltījis tēva piemiņai, viņš pats raksturojis kā drīzāk intīmu, nevis grandiozu, vairāk kontemplatīvu un lirisku nekā dramatisku. Tajā izmantoti tradicionālie latīņu rekviēma teksti, papildinot tos ar 23. un 130. psalmu tekstiem angļu valodā. Džons Raters ir pasaulē plaši atskaņots komponists, kas komponē gan kora un orķestra, gan instrumentālo mūziku.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.