Foto – Fotolia

Marinēti gurķu salāti ziemas krājumiem. Recepte iedvesmai! 1

Garda un vienkārša receptīte ziemas krājumu papildināšanai vai uzkoda jau šīs nedēļas nogales piknikam.

Reklāma
Reklāma

Recepte paredzēta 1,5 l tilpuma burkai.

Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
TV24
“Neviens nevarēja saprast, kas tas par ieroci!” Slaidiņš atklāj interesantu incidentu “Zapad 2025” laikā
Lasīt citas ziņas

Marinēšanas laiks: 1 diena
Sagatavošanas laiks: 15 minūtes

Pagatavošana

1. Gurķus kārtīgi nomazgā, nogriež galiņus. Pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uz pusstundu ūdenī. Pēc tam ūdeni nolej, sagriež gurķus plānās šķēlītēs.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Sīpolu notīra un sagriež gredzenos. Sajauc gurķus un sīpolus, bagātīgi pārkaisa ar sāli, pārsedz ar vāciņu un atstāj tumšā vietā uz vienu diennakti. Nākamajā rītā nedaudz nospiež, nolej sulu katliņā, gurķus kopā ar sīpoliem liek iepriekš sagatavotā, sterilizētā burkā. Ķiploku notīra, sagriež šķēlītēs un liek burkās pie gurķiem un sīpoliem.

3. Gurķu sulai pievieno nedaudz cukura, lauru lapu, nedaudz koriandra, maltus melnos piparus un 200 ml ūdens. Iegūtu maisījumu karsē, līdz sāk vārīties, un atstāj nedaudz atdzist. Pēc tam to lej burkās ar gurķiem, liek virsū sterilizētus vāciņus un uzglabā tumšā, vēsā vietā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.