Foto no Anna Osmushkina modes nama “www.facebook.com”

Latvijā tā nav parasta lieta, un līdz šim neviens prezidents tā nebija rīkojies, atzīst eksperte profesionālās etiķetes, komunikācijas un protokola jautājumos Irma Kalniņa. Nereti žurnālos apspriesti Valsts pirmo personu dzīvesbiedru tērpi, kas izvēlējušies arī latviešu dizainerus, bet tur centrā bijis viņu gaumes jautājums. “Man šķiet, ka viņu mērķis, ko varu tikai minēt, pirmkārt, bija popularizēt to, ka Latvijā ir ļoti talantīgi dizaineri un mākslinieki, ka mēs izceļamies ne tikai ar Elīnu Garanču, Raimondu Paulu un Marisu Jansonu, bet mums ir arī citas zvaigznes, kas var tikt pieņemti slavenā itāļu modes žurnālā, un prezidents ar savu kundzi tajā brīdī šo talantu izpauž,” komentē I.Kalniņa. 51

Tikai tāpēc, ka līdz šim valsts pirmās personas nav pievērsušās modes nozarei, nevajag uzskatīt, ka tas ir nepareizi. “Mišela Obama ir bijusi modes žurnālā, Keita Midltone ir bijusi uz vāka modes žurnāliem. Viņas bieži maina dizainerus, popularizējot tos. Ja runājam par etiķeti, fotogrāfijās viņi [Valsts prezidents Vējonis un Vējones kundze] ir ļoti korekti, viņi nesēž ne dīvainās pozās, ne kā citādi nekorekti. Esmu redzējusi viņu foto Melngalvju namā ar roku uz pleca. Es domāju, ka tas ir cilvēciski. Un man šķiet, ka jaunā paaudze to lietu arī pieņem, galu galā ir 2016.gads, un esmu lepna, kā mūsu prezidents ar kundzi izskatās un kādu formu viņi notur. Centīsimies nebūt negatīvi,” sacīja eksperts, piebilstot: vai tas būtu otrreiz jādara, jāizlemj viņiem pašiem.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Vācu ģenerālleitnants prognozē, vai un kad Krievija varētu būt gatava uzbrukt NATO valstīm
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Lasīt citas ziņas

Savu kolekciju demonstrējumiem A.Osmuškina piesaistījusi arī citus sabiedrībā pazīstamus cilvēkus, piemēram, Rīgas vicemēru Andri Ameriku, par kura demonstrētajām elitārajām kurpēm pārbaudi veicis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), skaidrojot, vai amatpersona ar šādu rīcību neatrodas interešu konfliktā. Amatpersonām ir aizliegts piedalīties reklāmās, un Amerika pārstāvji pauda pārliecību, ka likums nav pārkāpts, jo fotogrāfijas neesot radītas reklāmas nolūkos. Amerika fotosesijā birojs nekādus pārkāpumus nav saskatījis. Bet reaģējot uz sabiedrībā notiekošo, KNAB pieprasīs papildu informāciju par R.Vējoņa dalību modes žurnāla fotosesijā, vēsta LETA.

Valsts prezidents un prezidenta kundze par saviem tērpiem rūpējas paši un stilistu pakalpojumus izvēlas un izmanto pēc saviem ieskatiem. Valsts prezidenta reprezentācijas izdevumus iegrožo likums, kas nosaka, ka prezidents katru mēnesi saņem līdzekļus reprezentācijas izdevumiem 20% apmērā no mēneša atalgojuma. Savukārt kundze savus reprezentācijas izdevumus sedz no saviem līdzekļiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.