Francijā ražotais bibliobuss pērn nomainīja savu no Norvēģijas nākušo kolēģi, kurš, teju 20 gadus ik mēnesi veicot 700 kilometrus, bija paguris.
Francijā ražotais bibliobuss pērn nomainīja savu no Norvēģijas nākušo kolēģi, kurš, teju 20 gadus ik mēnesi veicot 700 kilometrus, bija paguris.
Foto – Karīna Miezāja

Apkalpo trīs novadus 0


Sākotnēji bibliobuss pa trim maršrutiem apceļojis Ogres rajonu, tad maršrutu skaits paplašinājies, bet, kad pēc administratīvi teritoriālās reformas noslēguma rajona vietā izveidojās četri novadi, notika diskusijas, vai bibliobusu saglabāt visā iepriekšējā teritorijā vai arī to sašaurināt tikai līdz Ogres novadam. Trīs novadi – Ogres, Lielvārdes un Ķeguma – vienojušies, ka bibliobusu saviem lasītājiem vēlas, Ikšķile atteikusies. Lielākie izdevumi gulstas uz Ogres novada domes pleciem, jo Ogre apmaksā degvielas izdevumus, arī šoferis ir pašvaldības štata darbinieks. Novadu līgums paredz, cik lielus līdzekļus katrs dalībnieks piešķir krājuma atjauno­šanai.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 3
Ziemeļamerikas indiāņu zvēru horoskops. Uzzini, kurš dzīvnieks esi tu! 17
Lasīt citas ziņas
Arī tagad Lielvārdes novada padomes priekšsēdētājs Imants Balodis ar entuziasmu teic, ka bibliobuss ir lieliska iecere, kas novada iedzīvotājiem nepieciešama, īpaši tajās apdzīvotajās vietās, kur pastāvīgas publiskās bibliotēkas nav. Ķeguma novada padomes priekšsēdētājs Roberts Ozols mazliet atturīgāks, taču arī atzīst – ja jau iedzīvotājiem nevajadzētu, novads bibliobusu neatbalstītu. Savukārt to, ka vajag, pierāda dažus gadus sena protesta akcija: 2010. gadā bija radusies doma saīsināt vienu no Ķeguma novada maršrutiem, izslēdzot no tā Birzgales pagasta Daugaviešu pieturu. Apdzīvotās vietas iemītnieki uzrakstīja bibliobusa atsauksmju grāmatā protesta vēstuli, savāca parakstus, un katra mēneša otrajā trešdienā bibliobuss joprojām apmeklē Daugaviešus.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.