Juris Nagainis, Lauris Arājs un Vladimirs Prisjagins plāno reida maršrutu.. Foto – Indulis Burka

Svešie šāvieni 5


Laiku pa laikam ir arī situācijas, ka mednieki dzird šāvienus, kurus nav veicis neviens no kolektīva biedriem. Mednieki par tādiem ziņo, taču bieži vien tikai pēc mēneša. Tad jau ir stipri par vēlu, lai mēģinātu noskaidrot šāvēju. Arī stundu pēc šāviena bieži vien ir par vēlu. Nav jau tā, ka vienmēr esi kustībā un netālu no notikuma vietas.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Kandidāts, kurš grib braukt uz Briseli, kaut ko “klārē” krieviski!” Timrots, Kampars un Upleja-Jegermane komentē debates krievu valodā
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs 10
TESTS. Izpildi testu un pārliecinies, vai zini latviešu valodas gramatiku tikpat labi, cik devītklasnieks
Lasīt citas ziņas

Tomēr ir brīži, kad veiksme ir mūsu pusē. Pirms vairākiem gadiem pieķērām kādu mednieku, kurš rīkojās kā malumednieks. Kāda kolektīva vadītāja vietnieks bija nolēmis iztikt bez licences norakstīšanas. Šāvienu dzirdēja kāds vīrs, kurš man pa tālruni norādīja precīzu vietu. Tikai pēc stundas izdevās kopā ar policijas inspektoru nokļūt notikuma vietā. Ceļš kā spogulis, apaļš un slidens. Piebraucām pie mednieku mājas, tur neviens nav bijis. Tālāk pretī brauca apvidus auto ar spožiem prožektoriem. Apturēt to nebija iespējas. Palīdzēja vietējās pašvaldības policists, kurš spēkratu aizturēja, tam iebraucot ciematā. Šāviena vietā atradām asinis, čaulītes un cigarešu izsmēķus. Kad piebraucām, apvidus automašīnā bija arī medījums – mežacūka – un divas neizlādētas plintes. Divi vīri, dāma, tā teikt, pilns komplekts. Abi saņēma sodu, ieročus konfiscēja, bija jāsamaksā arī par mežacūku.

Medniekiem uz objektu jābrauc pēc iespējas biežāk, lai tas, kam ir ļauni nodomi zinātu – viņu dzirdēs, redzēs. Tad šādu neizskaidrojamu šāvienu būs mazāk. Vietās, kur mednieki ir aktīvi, malumednieks iegriežas reti.”

CITI ŠOBRĪD LASA

Ievēro noteikumus
Līkumojot pa naksnīgajiem meža ceļiem Jaunauces pagastā, mednieku kluba Ruba platībās ievērojam automašīnas gaismas, kas tuvojas. Pēc brīža apturam spēkratu, kurā brauc mednieks. Vīrs stāsta, ka bijis briežu medībās. Dzirdējis baurojam vairākus buļļus, taču neviens nav iznācis pa šāvienam. Viņa ierocis ir izlādēts un iesaiņots, dokumenti kārtībā, tāpēc, novēlējuši viņam laimīgu ceļu, dodamies tālāk.

Ir jau gandrīz pusnakts, kad netālu no kādām mājām lauka malā Kursīšu pagastā pamanām stāvam tumsnēju vīru ar suni. Apturam auto, viņš vaicā, vai mēs braucot medībās. Tepat netālu laukā baurojot briedis, vajagot nomedīt. Vaicājam, kāpēc nemedī pats, viņš bez liekas minstināšanās atbild, ka neesot ar ko. Iespējams, viņam taisnība, taču liek aizdomāties fakts, ka vīrietim nešķiet neparasta situācija, ka nakts melnumā dziļā lauku nostūrī brauc automašīna ar svešiniekiem…
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.